Skrajni čas, da se je vrnil v reprezentanco

Odbojka 8. Maj 202410:00 0 komentarjev
Tonček Štern
Tonček Štern Foto: Aleš Fevžer

Po skoraj dveh letih se je v slovensko odbojkarsko vrsto vrnil Tonček Štern. Korektor iz Slovenske Bistrice je uspešno okreval po težji poškodbi in komaj čaka, da reprezentanci pomaga do prve uvrstitve na prihajajoče olimpijske igre.

Slovenski odbojkarji v lanski izredno naporni reprezentančni sezoni niso mogli računati na enega najpomembnejših članov reprezentance Tončka Šterna. Osemindvajsetletnik je imel hujšo poškodbo kolka, zaradi katere je moral na operacijo, okrevanje pa je trajalo več mesecev. Tako ni izpustil le evropskega prvenstva, temveč tudi kasnejše olimpijske kvalifikacije, ki se za Slovence niso končale uspešno.

A trikratni evropski podprvaki bodo imeli novo priložnost za uvrstitev na olimpijske igre že v prihodnjih tednih, ko si bodo nastop v Parizu skušali priigrati prek lige narodov. Tokrat bodo lahko računali tudi na Šterna.

Vrnitev ni bila enostavna

“Vsak športnik bi raje bil v reprezentanci kot pa poškodovan, zato sem komaj čakal, da se po dveh letih vrnem med fante. Vzdušje v reprezentanci je namreč odlično, smo kot velika družina, saj že zadnjih deset let igramo skupaj. Bil je že čas, da se vrnem,” je na ponedeljkovem zboru priznal Tonček Štern.

Tonček Štern
Foto: Aleš Fevžer

Kot je zatrdil, je poškodba zanj že preteklost, kar je nenazadnje dokazal tudi z izvrstnimi predstavami v Grčiji, kjer je bil med najboljšimi posamezniki svojega Olympiacosa. “Poškodba je bila resna. Po operaciji kolka vrnitev ni bila enostavna. Okrevanje je trajalo kar dolgo, nenazadnje sem izpustil celo poletje in tri mesece nisem treniral. A na koncu je bila operacija uspešna, okrevanje pa je trajalo brez težav. Ko smo opravili preglede, je bilo vse videti super. S trdim delom, vsakodnevnimi vajami in terapijami sem se vrnil še močnejši,” je povedal korektor.

V Grčiji se počuti odlično

Sezona zanj kot za njegovega reprezentančnega in klubskega soigralca je bila letos zelo uspešna, saj je z Atenčani osvojil tako naslov državnega kot pokalnega prvaka. Slednjega sta v vitrine Olympiakosa pomagala vrniti prvič po letu 2017. “V Olympiakosu smo dokazali, da se da. Ponovili smo že tako uspešno preteklo sezono. Osvojili smo tako prvenstvo kot pokal,” zadoboljstva ni skrival odbojkar iz Slovenske Bistrice in razkril, da bo rdeče-beli dres nosil vsaj še eno sezono.

Olympiacos SFP
Foto: Facebook/Olympiacos SFP

“S klubom sem podaljšal pogodbo še za eno leto. Življenje v Grčiji je super in tudi družina se je že navadila. Starejši hčerki gre v šoli zelo dobro, starejši sin tam obiskuje vrtec, nenazadnje pa se tudi žena tam odlično počuti. Poleg tega so v klubu pošteni in zanesljivi ljudje, poleg sebe pa imam še Alena Pajenka. Glede na to, da osvajamo lovorike, niti ni bilo smiselno, da bi menjal klub. Morda je odbojka na nekoliko nižji ravni kot morda italijanska in poljska liga, a dokler smo uspešni in zmagujemo je lepo,” se je razgovoril Štern, za konec pa nekaj besed namenil tudi reprezentančnim ciljem.

“Vemo, kakšni so in kaj si želimo. A olimpijske igre moramo sedaj odmisliti. Pred nami je liga narodov, ki bo odločilnega pomena in bo odločala o naši poti v Pariz. Stoodstotno moramo biti osredotočeni na to tekmovanje in vsako tekmo odigrati na vso moč ter tako kot znamo. Če bo vse po sreči in bomo igrali na naši ravni, se nimamo česa bati. Res pa je, da so naše možnosti za Pariz zelo velike, a dokler ne bomo uvrščeni na olimpijske igre, je nesmiselno govoriti o njih,« je še zaključil Štern.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!