Slovenci po nervoznih dvobojih v četrtfinalu

Odbojka 7. Maj 202118:58 > 19:58
Foto: CEV

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki na mivki se bo v Izmirju v Turčiji v drugem krogu kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu borila za peto mesto, ki še prinaša uvrstitev v naslednji krog. V moški konkurenci so Slovenci turnir začeli z zmago nad Italijo in porazom proti Latviji in jih jutri čaka nastop v četrtfinalu.

Na turnirju drugega kroga kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu so danes z nastopi začeli tudi slovenski odbojkarji na mivki, ki so v uvodnem obračunu z 2:1 v zmagah ugnali Italijane. Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta najprej z 2:1 (21:17, 15:21, 15:10) premagala dvojico Dal Corso – Marchetto, v drugem dvoboju pa sta bila Windisch in Cottafava z 2:0 boljša od Danijela Pokeršnika in Črtomirja Bošnjaka. Tretji dvoboj sta odigrali dvojiici Zemljak – Pokeršnik in Windisch – Cottafava, zmage pa sta se po dveh nizih (21:16 in 21:18) veselila Slovenca.

(Foto: CEV)

Drugi tekmeci Slovencev so bili glavni favoriti za zmago na turnirju Latvijci. Samoilovs in Smedins sta bila z 2:0 (21:16, 21:13) boljša od Bošnjaka in Danijela Pokeršnika, v drugem dvoboju pa sta morala premoč proti dvojcu Rinkevics – Bedritis po treh nizih priznati tudi Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik (15:21, 21:19, 20.18).

Foto: CEV

“Dvoboji so bili kar nervozni, sploh zlata tekma proti Italijanom, na kateri sta Nejc in Jan zmagala, in nam tako zagotovila ugodnejši žreb v nadaljevanju. Škoda, ker se nam ni izšlo proti Latviji, sploh Zemljaku in Janu Pokeršniku, ker sta bila bližje zmagi. Vendar pa so naše misli zdaj že pri jutrišnjih obračunih, zavedamo se, da nam zmaga že prinaša uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij. Jutrišnji tekmeci – Angleži ali Litovci – so na nižji kakovostni ravni kot so Latvijci in Italijani, vendar ne bomo nikogar podcenjevali. Trudili se bomo, da si že po dveh tekmah zagotovimo napredovanje, če to ne bo šlo, pa potem na zlati tekmi,” je misli ob zaključku tekmovalnega dne strnil Danijel Pokeršnik.

Foto: CEV

Slovenke čaka boj za peto mesto

Odbojkarice na mivki so se po včerajšnjih dvobojih že uvrstile v četrfinale, kjer pa so naletele na previsoko oviro. Najprej sta Nina Lovšin in Špela Morgan morali priznati premoč poljski dvojici Wojtasik – Kociolek – bilo je 2:0 (21:13, 21:14), nato pa sta na igrišče stopili še Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin. Poljska dvojica Ceynowa –  Lodej je z 21:19 dobila prvi niz, v drugem sta bili občutno boljši slovenski odbojkarici (21:13), tretji niz pa se je končal s 16:14 v korist Poljakinj. Slovenska dekleta tako jutri čaka boj za peto mesto, ki še vodi v tretji krog kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah. Nasprotnice naših deklet bodo Turkinje.

Komentari

Vaš komentar