Zdaj mu je malce žal, a družina je najpomembnejša

Odbojka 14. Okt 202112:311 komentar
Jani Kovačič

Slovenski reprezentant Jani Kovačič, ki je blestel na minulem EuroVolleyju 2021 in bil eden najzaslužnejših, da je Slovenija prišla do nove kolajne na evropskih prvenstvih, se je po dveh sezonah vrnil v dresu ACH Volleyja.

Odbojkar iz Kanala je zadnji dve sezoni blestel pri italijanskem prvoligaši Ravenni, zagotovo je bil eden najboljših prostih igralcev v močnem italijanskem prvenstvu, korona časi mu niso šli na roko, zato se je tudi odločil, da se po izteku dvoletne pogodbe vrne v domovino. V Tivoliju, kjer je že igral tri sezone med leti 2016 in 2019.

“Družina je najpomembnejša”

“Ko sem se odločil, da se vrnem v Slovenijo, sem vedel, zakaj to počnem, zdaj ko pogledam nazaj in ko vem, da slovenska liga ni na nivoju italijanske, mi je mogoče malce žal, zagotovo mi bodo manjkale tekme na res tistem najvišjem nivoju, a želel sem biti blizu družine, še zdaj razmišljam tako, to je najpomembnejše,” nam je povedal odlični prosti igralec, ki je navduševal ljubitelje odbojke tudi v Riminiju v ligi narodov in kot rečeno EuroVolleyja 2021.

Oranžni zmaji so v sezono vstopili s tremi zaporednimi zmagami.

V tujino greš, da nekaj zaslužiš

Pri Ravenni je bil v času tistega norega koronskega obdobja, ko se klubi stiskali pasove, rezali pa so plače tudi igralcem. “Že prvo leto so nam zmanjšali plače za 30 odstotkov, zato sem tudi s tega vidika razmišljal, da se vrnem domov. V tujini smo igralci zato, da prinesemo domov nekaj denarja. Korona mi v teh dveh letih v Italiji ni naredila ravno usluge,” še doda.

Za oceno moči še prehitro

ACH Volley je v primerjavi z lansko ekipo kot noč in dan. Praktično je zamenjal celotno garnituro igralcev, zamenjal pa je tudi trenerja. Čeprav je za oceno in moč ekipe še prezgodaj, ima Kovačič dober občutek: “Vzdušje v ekipi je super. Vsi prihajamo z območji nekdanje Jugoslavije. Vsi govorimo ta jezik, zato tudi to ni težava. Kakovost ekipe je še težko oceniti, saj se bo vse pokazalo tekom sezone. Mi lahko le obljubimo, da bomo trenirali na polno in naredili vse, da izpolnimo cilje, ki smo si jih zadali, torej osvojitev vseh domačih lovorik.

Trdo delo na treningih za vrnitev lovorik v Tivoli.

“Ne sme se ponoviti pretekla sezona”

ACH Volley je v pretekli sezoni po 16 letih ostal brez lovorik v državnem prvenstvu in pokalu, ubranil je le naslov v ligi MEVZA, kar je za ljubljanskega velikana premalo. “Ne sme se ponoviti pretekla lanska sezona, nikakor si ne bomo smeli dovoliti, da nam uide državno prvenstvo. V pokalu odloča ena tekma, tam je vse mogoče, a državno prvenstvo je tisto, kjer se res pokaže, kdo je najmočnejši.”

Srebro in izkušnje gorivo za celotno ekipo

Poleg Kovačiča se je v ACH Volley vrnil tudi njegov reprezentančni kolega Alen Šket. Že od prej je v ekipi tudi bloker Matic Videčnik, vsi trije so v Ljubljano prinesli tudi srebrno odličje in prepotreben elan tudi za preostale fante.

“Zagotovo je dobro, če pride nekdo v klub s tako popotnico. Skupaj z Alenom sva že toliko izkušena, da bova lahko nekaj nasvetov podelila tudi nam mlajšim fantom v ekipi. Kot sem rekel, menim, da so naši kadrovniki odlično opravili svoje delo in da imamo res dobro ekipo,” podari Kovačič.

“Zanimivo bo”

ACH Volley je vsako sezono favorit za vse lovorike, a zavedajo se, da ne bo lahko, nevarnost vidijo predvsem v Kamniku in Mariboru, ki v zadnjih letih veliko vlagata v ekipo.

“O ciljih nima smisla izgubljati besed, a vemo, da nismo sami v prvenstvu, tudi Kamnik in Maribor imata odlični ekipi, ne smemo pozabiti tudi na Salonit. Zdaj ni več tistega kot pred leti, ko je ACH Volley zmagoval s 3:0 vse domače tekme. Bo zanimivo, na koncu pa bomo videli, kdo je najboljši,” še sklene slovenski reprezentant.

Komentari

Vaš komentar