Francija previsoka ovira: Slovenija ostala brez 3. mesta

Odbojka 27. Jun 202113:25 > 16:55
(Foto: FIVB)

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v Riminiju v Italiji zaključila z nastopi v ligi narodov. V tekmi za tretje mesto je morala priznati premoč Franciji, ki je dvoboj dobila brez izgubljenega niza.

Francija : Slovenija 3:0 (20, 18, 19)

Slovenija: T. Štern 12, Pajenk 5, Kozamernik 1, Šket, Gasparini, Vinčić, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Ropret 2, Urnaut 10, Čebulj 9, Možič 1.

Francija: Chinenyeze 5, Grebennikov, Patry, Toniutti, Tillie, Ngapeth 18, Brizard 8, Boyer 15, Le Goff 6, Bultor, Clevenot 8, Louati, Diez, Gueye.

Slovenski odbojkarji so svojo premierno sezono lige narodov zaključili na visokem četrtem mestu, potem ko je bila v tekmi za tretje mesto od njih s 3:0 (20, 18, 19) boljša reprezentanca Francije. Igralci selektorja Alberta Giulianija tako kot v sobotnem polfinalu proti Poljakom tudi danes niso prikazali igre, ki jih je krasila v rednem delu elitnega tekmovanja in so nekoliko večji odpor tekmecu nudili le v zadnjem nizu.

Po včerajšnjih polfinalnih porazih so v tekmo za tretje mesto bolj motivirano vstopili Francozi. Že v uvodnih minutah so pobegnili na plus tri, po prvem tehničnem odmoru pa svojo prednost še nekoliko povišali (12:8). Slovenija jih je sicer predvsem na račun izvrstnih servisov Klemna Čebulja pri trinajsti točki ujela, vendar v naslednjem napadu zapravila priložnost za prvo vodstvo. Tega niti ni dočakala, saj je Francija ob slabšem sprejemu Slovencev niz dobila s prepričljivih 25:20.

Začetna postava Slovenije:

Podajalec: Ropret
Sprejemalca: Urnaut, Čebulj
Blokerja: Kozamernik, Pajenk
Korektor: T. Štern
Libero: Kovačič

Slovenski odbojkarji, pri katerih je v igro namesto Čebulja vstopil mladi Rok Možič, so večji odpor nudili v drugem nizu. A le do polovice niza. Ob močnih začetnih udarcih Francozov in razpoloženemu Earvinu Ngapethu, so se nadaljevale njihove težave pri sprejemu, zaradi česar so le stežka držali korak s tekmecem. Ta ni popuščal niti v končnici in drugi niz dobil s še višjo razliko kot uvodnega (25:18).

Fotogalerija s tekme med Francijo in Slovenijo:

(Foto: FIVB)
(Foto: FIVB)
(Foto: FIVB)
(Foto: FIVB)
(Foto: FIVB)
(Foto: FIVB)
(Foto: FIVB)
(Foto: FIVB)
(Foto: FIVB)

Slovenija ni imela več popravnega izpita in temu primerno je krenila v tretji niz ter povedla s 6:2. A do želenega zasuka, ki ga je proti Franciji uprizorila v rednem delu, ni prišla. Že res, da so Francozi dolgo lovili zaostanek, a bili za svojo vztrajnost nagrajeni po 18. doseženi točki, ko so končno ujeli Slovence. To jim je dalo dodaten zalet za končnico, v kateri so povsem nadigrali slovenske odbojkarje in se na koncu veselili zmage ter končnega tretjega mesta.

V finalu bosta ob 15. uri igrali še Poljska in Brazilija.

Liga narodov, zaključni boji:

Za 3. mesto:
Nedelja, 27. junij:

Francija : Slovenija 3:0 (20, 18, 19)