Slovenija za uvod proti aktualnim evropskim prvakom

Odbojka 4. Maj 20219:25 0 komentarjev
Slovenski odbojkarji bodo letos debitirali v ligi narodov. Foto: FIVB

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo 28. maja v Riminiju igrala zgodovinsko prvo tekmo v okviru lige narodov. Njen prvi tekmec bodo aktualni evropski prvaki Srbi, sledila bosta obračuna proti Italiji in Poljski.

V uvodu v ligo narodov bomo spremljali ponovitev finalnega obračuna evropskega prvenstva 2019, na katerem sta se v pariški dvorani Bercy pomerili Slovenija in Srbija. Uspešnejši so bili srbski odbojkarji, ki so se veselili naslova evropski prvakov, naši izbrani vrsti je pripadlo srebro. Drugi nasprotniki Slovencev bodo Italijani, 30. maja pa se bodo igralci selektorja Alberta Giulianija srečali še z aktualnimi svetovnimi prvaki Poljaki.

Kot so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije, bo slovenski vrsti po treh dneh premora  3. junija nasproti stala Nizozemska, ki je v ligi narodov zamenjala Kitajsko, sledili bosta tekmi z Argentino in Nemčijo. V okviru tretjega tridnevnega sklopa, ki se bo odvijal med 9. in 11. junijem, bodo Slovenci igrali proti Kanadčanom, Francozom in Rusom, četrti sklop tekem med 15. in 17. junijem pa prinaša še dvoboje z Brazilijo, Avstralijo in Iranom.

Zadnje tri tekme rednega dela bodo na sporedu med 21. in 23. junijem, tekmeci Slovenije pa bodo Američani, Japonci in Bolgari. V Riminiju bo sicer vsaka reprezentanca odigrala petnajst tekem, sledili pa bodo še zaključni boji najboljše četverice, ki bodo dali zmagovalca letošnjega tekmovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!