Slovenske odbojkarice ostale brez selektorja

Odbojka 19. Maj 202112:54
OZS

Italijan Alessandro Chiappini ni več selektor slovenske slovenske ženske odbojkarske reprezentance. Na klopi ga bo začasno zamenjal njegov pomočnik Gregor Rozman.

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je po neuspešnem nastopu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, kjer so Slovenke v svoji skupini zasedle tretje mesto in ostale brez uvrstitve na tekmovanje, prekinila pogodbo z italijanski strokovnjakom Alessandrom Chiappinijem. Italijan je slovensko vrsto vodil od leta 2017.

“Po neuspehu v kvalifikacijah za EuroVolley smo se na Odbojkarski zvezi Slovenije odločili za prekinitev sodelovanja. Alessandro Chiappini je s strokovnim štabom sodeloval pri vrsti velikih uspehov slovenske ženske odbojkarske reprezentance v minulih štirih letih. Vrhunec je zagotovo srebrna medalja s svetovnega prvenstva do 23 let, ki ga je gostila Ljubljana, spregledati pa ne smemo niti uvrstitve na evropsko prvenstvo leta 2019, prve zmage na tem tekmovanju in uvrstitve v osmino finala. Za ves njegov prispevek k razvoju slovenske ženske odbojke se mu zahvaljujemo in mu želimo veliko uspeha pri njegovih naslednjih izzivih,“ je povedal predsednik OZS Metod Ropret in dodal, da bo Chiappinijevo mesto začasno prevzel njegov dosedanji pomočnik Gregor Rozman.

Pred slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco, ki se bo po krajšem premoru predvidoma zbrala v soboto v Mariboru, so zdaj že novi izzivi. Dekleta 28. maja v Luksemburgu čaka nastop na prvem turnirju srebrne evropske lige, ki mu bo od 4. do 6. junija sledil drugi turnir v Mariboru. V štajerski prestolnici se bo 11. in 12. junija odvijal tudi zaključni turnir najboljše četverice. Tekmice Slovenke v skupinskem delu bodo Avstrijke, Luksemburžanke in Izraelke, cilj naše izbrane vrste pa je uvrstitev v zlato evropsko ligo.

Komentari

Vaš komentar