Slovenski odbojkarji nadaljujejo s pripravami

Odbojka 23. Avg 202114:47
Slovenija odbojka
Slovenci v Rusijo tako ali tako ne bi potovali. Foto: Aleš Oblak

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki se bo zanjo začelo 3. septembra, ko se bo v Ostravi pomerila s Češko. Naši odbojkarji bodo v tem tednu odigrali tudi pripravljalni tekmi s Katarjem in Merkur Mariborom.

Potem, ko je reprezentančna zdravstvena služba na četrtkovem rednem testiranju pri enem od članov reprezentance odkrila primer okužbe s Covid-19, izbrana vrsta pa se je v luči odgovornega in preventivnega ravnanja za nekaj dni umaknila v samoizolacijo, bodo odbojkarji danes nadaljevali s treningi.

V dopoldanskih urah so že opravili testiranje, vsi izidi so bili negativni. Popoldne bo reprezentanca trenirala v Ljubljani, jutri pa bo nekaj pred 15. uro odigrala tudi pripravljalno tekmo s Katarjem. Le-ta se bo odvijala po prilagojenem formatu. V petek se bodo slovenski odbojkarji v Stožicah pomerili še z ekipo Merkur Maribora, v soboto, ponedeljek in torek bodo varovanci Alberta Giulianija še trenirali ter v torek popoldne odpotovali proti Češki.

Pred našimi odbojkarji je tako še dober teden priprav, evropsko prvenstvo pa se bo zanje začelo v petek, 3. septembra, ko se bodo v okviru tekmovalne skupine B v Ostravi srečali z gostitelji, Čehi. V soboto bo sledil obračun s Črno Goro, po dnevu premora pa po vrsti še tekme z Belorusijo, Bolgarijo in Italijo.

Komentari

Vaš komentar