Slovenski selektor: Dobro, da jutri ne bo avstralske himne

Odbojka 10. Jun 20228:02 0 komentarjev
Foto: VNL

Dve tekmi, dva poraza in en osvojen niz. To je izkupiček slovenske odbojkarske reprezentance na uvodu v novo sezono lige narodov. Čeprav so igrišče tudi proti gostiteljem turnirja zapuščali sklonjenih glav, pa je bilo v vrstah selektorja Marka Lebedewa veliko več zadovoljstva kot pred dvema dnevoma.

Po gladkem porazu proti reprezentanci ZDA (0:3) na prvi tekmi nove izvedbe lige narodov, ko slovenski odbojkarji res niso navdušili, so se proti veliko močnejši Braziliji vendarle predstavili v lepši luči. Proti gostiteljem enega od prvih turnirjev, za povrh pa še branilcem zmage v tem tekmovanju so pred polno dvorano prikazali boljšo igro in tudi osvojili en niz. A Južnoameričani so bili vendarle premočni in po izenačenju na 1:1 v nizih tekmo brez večjih težav odločili v svojo korist (21, -21, 20, 16).

Vseeno je bilo v slovenskih vrstah čutiti več zadovoljstva kot po uvodni predstavi, reprezentanti so se zavedali, da so proti težjemu tekmecu prikazali več.

Veliko bolje kot proti ZDA

“Zagotovo smo si želeli boljšega začetka, sploh prva tekma proti Ameriki je bila pod vsako kritiko. Danes je že bilo več pozitivnega v naši igri, videlo se je več želje in borbe. Igrali smo proti res kvalitetni ekipi, proti kateri si ne smeš privoščiti nobene napake. To nas je stalo veliko, že v prvem nizu pa tudi na koncu tekme. Njihov servis je dober, naš sprejem pa ni bil. Jutri in pojutrišnjem nas čakata tekmi, ki ju res moramo dobiti. Našo igro lahko še precej popravimo,” je dejal Gregor Ropret, ki je dosegel tri točke.

Najučinkovitejši mož Slovenije je bil Rok Možič (22 točk), sledila sta mu Alen Pajenk in Mitja Gasparini s po enajstimi. Vseeno je prostora za napredek še veliko.

“Poznamo nekaj njihovih igralcev, so precej fizična ekipa. A na nas je, da pokažemo našo kvaliteto in mirnost. Da odigramo dobro na njihove težke žoge in odličen blok. Morali se bomo odzvati na to s pametnimi odločitvami. Če bo tako, bo rezultat boljši kot danes,” pa se je Ropret že dotaknil naslednjega tekmeca, s katerim se bodo Slovenci pomerili jutri ob 2. uri po slovenskem času. Nasproti bo stala ekipa Avstralije.

Cilj: biti še boljši

Obračun bo nekaj posebnega predvsem za slovenskega selektorja Marka Lebedewa, ki prihaja prav iz dežele tam spodaj. Čaka ga boj z nekaterimi igralci, ki bodo prihodnje leto v klubskem okolju trenirali pod njegovo taktirko.

“Čudno bo. Lahko sem le vesel, da pred tekmo ne bo himne, saj bi bilo drugače še bolj nenavadno. Nekaj fantov poznam zelo dobro, nekateri bodo moji klubski varovanci v prihodnji sezoni. Dan bo zanimiv, pred nami pa je težka priprava, saj je Avstralija odigrala le eno tekmo do zdaj. Pregledali bomo pripravljen material, se skušali spočiti in prišli pripravljeni na boj,” je dejal 55-letni strateg iz Adelaide.

O tekmi z Brazilijo pa je prvi mož slovenske stroke dejal: “Za nami je veliko boljša tekma, kot tista proti ZDA, to kaže tudi rezultat. V nekaterih obdobjih smo igrali odlično in to že od začetka tekme. Bili smo močni na servisu, obenem pa smo njihov začetni udarec dobro sprejemali. Naša igra je bila bolj pametna, imeli smo več taktičnih rešitev v napadu. Cilj pa je, da smo jutri še boljši.”

Premora pa po tekmi s kenguruji ne bo veliko, saj čaka Slovence v razmaku 21 ur (ob 23.00 po slovenskem času) še tekma s Kitajsko. Oba obračuna si lahko ogledate na programih Sportkluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!