Slovenski selektor pred začetkom z eno željo (VIDEO)

Odbojka 29. Sep 202315:30 0 komentarjev

V noči iz petka na soboto bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Tokiu začela nastope na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. V uvodnem krogu se bo v dvorani Yoyogi ob 3. uri po slovenskem času srečala s Tunizijo. Dvoboj si boste lahko ogledali na Sportklub 1.

Pred slovensko izbrano vrsto je tretji vrhunec letošnje reprezentančne akcije. Po zaključku nastopov v ligi narodov in osvojeni bronasti kolajni na evropskem prvenstvu se bo zdaj podala še v lov na svojo prvo vozovnico na olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto potekale v Parizu.

Izbrance romunskega strokovnjaka na slovenski klopi Gheorgheja Cretuja vnovič čaka zahtevno delo, saj bodo v devetih dneh v japonski prestolnici odigrali kar sedem tekem, le prvi mesti pa vodita na najprestižnejše tekmovanje na svetu. A slovenski odbojkarji so tudi to pot pripravljeni in trdno odločeni, da uresničijo svoj cilj.

Cretu: Pomembno bo, da ostanemo zdravi

“Kot vselej bom tudi na tem tekmovanju od fantov pričakoval osredotočenost pri vsaki točki. Zlasti bo temu tako na začetku, ko nam bo nasproti stala Tunizija – ekipa, ki je dobro nastopala na lanskoletnem svetovnem prvenstvu,” pred uvodno tekmo v Aziji pove selektor Cretu in v isti sapi doda: “Obilo pozornosti bomo morali nameniti tudi svoji igri. Po uspešnem evropskem prvenstvu se začenja novo tekmovanje. Vmes smo imeli le malo časa za počitek in tudi za treninge. Pomembno bo, da v naslednjih dneh ostanemo zdravi. Vsi v reprezentanci smo pred novim izzivom izredno motivirani,” je še povedal romunski strokovnjak na slovenski klopi.

Tunizijci so se z afriških prvenstev med letoma 2011 in 2021 vselej vrnili s kolajno, z zadnjih treh celo z zlato. Na letošnjem kontinentalnem prvenstvu jih je v četrtfinalu s 3:0 odpravil gostitelj Egipt. Na koncu so zasedli peto mesto. To bo tretji nastop Slovenije in Tunizije. Obe so s 3:0 dobili slovenski odbojkarji. Leta 2016 v svetovni ligi, leta 2019 pa v olimpijskih kvalifikacijah.

Kvalifikacije za olimpijske igre, 1. krog:

Skupina B:

Sobota, 30. september:
3.00 Slovenija – Tunizija (SK1)
6.00 Srbija – Turčija (SK1)
9.00 ZDA – Egipt (SK1)
12.25 Japonska – Finska (SK1)

Vse ekipe bodo odigrale tekme med sabo, sedem tekem v devetih dveh, dve najboljši v skupini si zagotovita vstopnico za Pariz 2024.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!