Mala reprezentanca z jeklenim srcem, ki se je bojijo vsi (VIDEO)

Odbojka 19. Jun 20249:50 0 komentarjev

"V takem ritmu tekem si je težko vzeti trenutek in razmišljati, kaj smo naredili in kaj se dogaja. Rečem lahko, da je za mano res dobra sezona tako v klubu kot reprezentanci. Uvrstili smo se na olimpijske igre, to smo si res že dolgo želeli," je po novem velikem uspehu za slovensko odbojko povedal odlični Jan Kozamernik.

Nekdanji član Črnuč in ACH Volleyja je bil eden glavnih razlogov, da je Trentino stopil na evropski klubski vrh, vrhunske predstave pa je nadaljeval tudi v reprezentanci. “Odkar sem v reprezentanci, vsi govorimo o olimpijskih igrah. Torej že deset let, drugi, tisti še malce starejši, zagotovo še dlje, a nikoli se to ni zgodilo. Po tistem razočaranju v Berlinu, ko smo bili tako blizu zmage nad Francijo, smo bili še bolj odločni, da nam enkrat vendarle uspe. In nam je. Gremo v Pariz, neverjeten občutek je,” se je tako kot vsem smejalo tudi odličnemu blokerju.

Do vstopnice z zmago na igrišču

Že pred turnirjem v Stožicah se je veliko pisalo, veliko računalo, a Kozamernik je dejal, da si je želel Pariz zagotoviti na igrišču, želja se mu je na koncu uresničila. “Vedeli smo, da nam nihče ne more preprečiti Pariza, če bomo zmagovali in nabirali točke. Na koncu se je to tudi uresničilo. Prvi cilj je dosežen, zdaj se bomo osredotočili na zaključni turnir lige narodov, še prej pa moramo odigrati tri tekme v Stožicah, kjer je resnično najlepše igrati. To ste lahko videli tudi danes,” je pojasnil Kozamernik.

“Vemo, kaj prinaša dobro izhodišče”

Slovenci želijo na zadnjih treh tekmah, ko jih čakajo še Kuba, Italija in Srbija, še trikrat zmagati in krojiti vrh lige narodov, kjer trenutno zasedajo prvo mesto, točke pa jim bodo še kako prav prišle pri razvrstitvi tudi na svetovni lestvici (FIVB), ki bo merilo pri žrebu skupin na olimpijskem turnirju. Slovenci so trenutno četrta reprezentanca sveta.

“Naša naloga je, da pridemo v najboljšem položaju na zaključni turnir v Lodžu, kjer vemo, kaj pomeni, če si visoko na lestvici po rednem delu. Če ne drugega, imaš med četrtfinalom in polfinalom dodatni dan počitka, kar je pri tem ritmu zelo dobrodošlo,” se je na Poljsko že ozrl steber slovenske obrambe.

Nepopustljiva Slovenija

Slovenci so morali za uvrstitev v Pariz premagati Argentino, kar jim je na koncu uspelo, a še zdaleč ni bilo lahko. Kozamernik je poudaril, da so vedeli, da jim Južnoameričani ne bodo ničesar podarili, na koncu pa so odločali slovenska potrpežljivost, ekipni duh in konec koncev kakovost.

“V ekipi je v tej sezoni toliko motivacije, tudi volje ne manjka. V tej sezoni lige narodov se je že velikokrat zgodilo, da smo se pobrali iz izgubljenih položajev. Tudi Argentina je vodila s 24:22, a ta ekipa nikoli ne obupa. Vedno verjame, da se lahko zadeva še obrne. Za to potrebuješ jekleno srce in živce. Vesel sem, da se je tako izšlo, pripravili smo malce drame za pobčinstvo, a na koncu je bilo vse tako, kot je treba,” se je zasmejal 28-letni in 205 centimetrov visoki odbojkar.

Nova velesila

Slovenska odbojkarska reprezentanca, ki kroji evropski vrh že vse od leta 2015, je dokončno postala velesila tudi v svetovnem merilu, ni več reprezentance na svetu, ki se je ne bi bala.

“Čeprav dosegamo res lepe rezultate, smo še vedno mala reprezentanca. Vsakokrat, ko stopimo na parket, moramo dokazati, da si zaslužimo igrati z največjimi. To je tisto, kar nas vodi naprej in nam daje motivacijo. Prepričan sem, da nihče ne želi igrati proti nam, dokazali smo, da lahko premagamo vsakega. Upajmo, da se bo ta trend nadaljeval in da bomo še večkrat razveselili svoje navijače,” je še zaključil eden od junakov slovenske izbrane vrste.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!