Bruno Najdič s Calcitom odpihnil Novo KBM (VIDEO)

Odbojka 22. Okt 202312:00 > 12:15 0 komentarjev

Odbojkarice Calcita Volleyja tudi v četrtem krogu 1. DOL Sportklub niso oddale niza. Tokrat so v svoji dvorani v petek premagale dolgoletne tekmice Novo KBM Branik s 3:0 (15, 13, 24). V soboto so bile na sporedu še preostale tekme.

Kamničanke so na lestvici še naprej vodilne s popolnim izkupičkom 12 točk, medtem ko so Mariborčanke vpisale drugi poraz, s sedmimi točkami so tretje.

Prvi niz prvega letošnjega derbija med Kamničankami in Mariborčankami je bil izenačen do izida 10:9 v korist prvih, nato pa se je razlika hitro povečala na pet točk. Varovanke Bruna Najdiča, ki je dolga leta treniral bankirke, so izkoristile nepovezano igro gostij in slabši sprejem. Zgolj v tem delu igre so dosegle pet asov, niz pa osvojile s 25:15.

Tudi v drugem nizu so domačinke narekovale ritem in pred lepo zapolnjenimi tribunami povedle za tri točke. Anđelka Radišković je nadaljevala simultanko in že po dveh nizih zbrala 17 točk. Na drugi strani še naprej ni bilo posebej razpoložene odbojkarice. Kamničanke so bile v vseh pogledih razred boljše in drugi niz dobile s 25:13.

Foto: Aleš Fevžer

Glede na potek prvih dveh, je bil tretji niz pričakovano bolj izenačen. Gostje so z dvema točkama naskoka vodile do 9:7, nato pa so Kamničanke dosegle štiri zaporedne točke. Za razliko od prvih nizov so se v tretjem Mariborčanke bolje kosale s tekmicami, ob koncu tudi povedle za dve točki (21:19, 22:20), vseeno pa so bile po asu Sare Hutinski uspešnejše domačinke s 26:24.

Hutinski je bila ena od treh igralk kamniške zasedbe, ki je presegla mejo desetih točk. Dosegla jih je 14, vključno s tremi asi in dvema blokoma. Največ, 21, jih je dosegla Radišković (4 asi), s 16 točkami pa je dvoboj končala Maša Pucelj (2 asa). Pri gostjah so po sedem točk zbrale Iza Mlakar, Isa Ramić in Nika Milošič (4 bloki).

Novogoričanke komaj odnesle celo kožo

Odbojkarice Gen-I Volleyja, slovenske podprvakinje, so v četrtem krogu državnega prvenstva proti Luki Koper še četrtič zmagale, a še drugič v sezoni s 3:2, tako da so izgubile še drugo točko. S 3:2 so v Grosupljem zmagale tudi igralke Formisa, najbolj zanesljive v sobotnih tekmah pa so bile odbojkarice Sip Šempetra, s 3:0 so ugnale Ankaran. Slednji je prav tako kot soseda iz Kopra še brez zmage v novem prvenstvu.

Šempetranke so proti Ankaranu do zmage prišle brez večjih težav. Od začetka do konca so imele niti v svojih rokah, boljše so bile v vseh elementih. Zanesljiv sprejem jim je omogočal uspešne napadalne akcije, v katerih je največ točk dosegla nekdanja reprezentantka Darja Eržen, ustavila se je pri 14. Njena soigralka Anastazija Žnidar se je izkazala s servisi, Ana Mojca Krajnc pa z bloki.

GEN-I Volley Nova KBM Branik
Foto: GEN-I Volley

Preostali dve tekmi sta bili precej bolj negotovi. Gen-I Volley se je nekoliko presenetljivo namučil v Kopru, kjer je po prvem delu “tie breaka” celo kazalo na zmago gostiteljic. Vodile so namreč s 7:4, a bloki Julije Mohorič in Žane Godec so tehtnico prevesili na stran favoritinj, ki sicer tokrat niso bile posebej razpoložene. Največ sta pokazali Mohorič, ki je sedem od 15 točk dosegla z bloki, v tem elementu se je s štirimi izkazala tudi Tia Koren. Pri domačih je najboljšo predstavo v sezoni pokazala ukrajinska okrepitev Taisija Horolska.

V Grosupljem se je izenačen boj pričakoval, na koncu pa so iz njega kot zmagovalke izšle Štajerke, pri katerih je Neja Vidali dosegla 22 točk, od tega tri z asi. Še dve več je na drugi strani vpisala Nina Svetina. Domačim je lahko žal predvsem za izgubljeni tretji niz, v katerem so vodile z 21:16, toda namesto da bi se na semaforju svetilo 2:0, so gostje po odlični končnici izenačile, pozneje povedle z 2:1, tekmo pa dobile s 3:2.

Sportklub 1A. DOL, ženske, 4. krog:

Petek, 20. oktober:
Calcit Volley – Nova KBM Branik 3:0 (15, 13, 24)

Sobota, 21. oktober:
SIP Šempeter – Ankaran 3:0 (16, 17, 19)
ATK Grosuplje – Formis 2:3 (23, -24, -19, 18, -12)
Luka Koper – GEN-I Volley 2:3 (-18, 19, 20, -22, -12)

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!