Slovenski selektor videl zmago Calcita, ACH brez težav

ACH Volley
Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarji ACH Volleyja in Calcita so pričakovano dobili prva polfinalna obračuna končnice državnega prvenstva proti Hiša na kolesih Triglavu oziroma Merkur Mariboru. Dvoboja sta potekala povsem po napovedih, Ljubljančani so Kranjčane premagali zanesljivo, brez izgubljenega niza, precej več dela so imeli Kamničani, zmagali so s 3:1.

A tudi izid bi lahko bil drugačen, saj so gosti v četrtem nizu zapravili dve zaključni žogi, domači so dosegli štiri točke zapovrstjo.

Kamniški in mariborski odbojkarji so se v letošnji sezoni pomerili že šestkrat, pet dvobojev so dobili Kamničani. Vendar so bili to le goli statistični podatki, ki v polfinalu končnice ne pomenijo ničesar, kar je pokazala tudi tokratna tekma, ki bi se lahko odvila tudi drugače.

Da bo obračun, ki si ga je ogledal tudi slovenski selektor Gheorghe Cretu, izenačen, se je dalo slutiti že po prvem nizu. Domači so sicer že imeli štiri točke prednosti, kar pa ni bilo dovolj za mirno končnico. Mariborčani so prišli do izenačenja, nato tekmecem dihali za ovratnik, a končnica je vendarle pripadla Calcitu. V drugem nizu so bili Štajerci ves čas v prednosti, a so jim gostitelji odgovorili v tretjem, v četrtem pa se izvlekli iz neugodnega položaja.

Obe ekipi sta bili odlični v bloku, Calcit, ki še vedno igra brez poškodovanega Jana Klobučarja, je z njim dosegel 15 točk, od tega Uroš Pavlović kar sedem. V napadu je bil razpoložen Luis Sosa, dosegel je 20 točk, toliko jih je za Mariborčane prispeval Rok Bračko.

“Jasno se ve, kdo je favorit. A sanjati je dovoljeno,” je pred tekmo z ACH Volleyjem dejal trener Kranjčanov Sašo Rop. Toda nekdanji odličen igralec je hitro spoznal, da ACH vsaj v njegovi dvorani ne more presenetiti. Branilci naslova so namreč takoj prevzeli nadzor nad rezultatom. S štirimi zaporednimi točkami in blokom Matica Videčnika so povedli z 8:4, nato pa niso več dovolili, da se tekmec resno približa. Podobno je bilo tudi v preostalih dveh nizih, tako da so Ljubljančani hitro prišli do zmage.

Kranjčani so imeli preslab sprejem, da bi se resneje upirali, kar se je kazalo tudi v napadu, v katerem niso imeli posebej razpoloženega igralca. Na drugi strani so si Ljubljančani lepo porazdelili naloge, s 13 točkami pa je bil najučinkovitejši korektor Nikola Gjorgiev.

“Za nami je odlična prva polfinalna tekma, katero smo odigrali na visoki ravni. Gostom iz Kranja nismo pustili dihati in tako je tudi prav. Zdaj se moramo dobro pripraviti za sobotno povratno tekmo, na kateri moramo ubrati enak pristop kot na današnji,” je po tekmi dejal Gjorgiev.

Sportklub 1A. DOL, moški, polfinale:

Prvi tekmi:

Sreda, 5. april:
ACH Volley – Hiša na kolesih Triglav 3:0 (19, 15, 18)
Calcit Volley – Merkur Maribor 3:1 (22, -19, 17, 24)

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje