Calcit zanesljivo v veliki finale (VIDEO)

Odbojka 12. Apr 202322:20 > 22:48

Odbojkarji Calcita Volleyja so v tretji, odločilni tekmi polfinala državnega prvenstva v Kamniku premagali Merkur Maribor s 3:0 (11, 25, 21) in se z izidom 2:1 uvrstili v finale.

V moškem delu odbojkarska državnega prvenstva presenečenja ni bilo. Z ACH Volleyjem, ki je proti Triglavu delo opravil že po dveh tekmah, se bo v finalu meril kamniški Calcit. Ta v treh tekmah proti Merkur Mariboru ni imel lahkega dela, še najlažjega v tretji tekmi, v kateri je imel nekaj težav le v drugem nizu.

V prvem nizu je bila na igrišču le ena ekipa, kamniška, gostujoči trener Sebastijan Škorc se je že po tekmi pritoževal nad poškodbami v svojem moštvu in tudi utrujenostjo. Čeprav je napovedoval boj za zmago, pa je hitro postalo jasno, da bo ta težko dosegljiva. Njegova ekipa je v prvem nizu osvojila vsega 11 točk.

A v drugem nizu se je vendarle prebrodila in bila večji del v prednosti. Največ je vodila za štiri točke, nazadnje je imela tako prednost pri izidu 15:19. A nato se ji je ustavilo v napadu, v katerem so se vrstile napake. Nik Mujanović je blokom izid znižal na 20:21, napaka Connorja McConnella je pomenila izenačenje. Žiga Donik jo je še zadnjič v nizu povedel v prednost. Sledile so tri zaporedne kamniške točke in vodstvo 24:22, prve dve zaključni žogi domači izkoristili, tudi tretje ne, zato pa so bili uspešnejši pri četrti.

Merkur Maribor
Mariborčani so bili tokrat nemočni. Foto: Aleš Fevžer

Tudi v četrti niz so gostitelji vstopili odločno, a so začetno prednost zapravili. Nato so se še nekajkrat odlepili, toda borbeni Štajerci se niso hoteli predati. Po izidu 21:20 pa je sledil odločilen udarec mariborski vrsti, ki je izgubila tri zaporedne točke, po katerih se ni več mogla vrniti v igro za zmago.

“Po preobratu v drugem nizu je bilo zagotovo lažje vstopiti v tretjega. Najbolj pomembno pa je bilo, da je bila energija od prve točke naprej. Vedeli smo, da po lahko dobljenem prvem nizu celotna tekma ne bo takšna, kajti Maribor ima zelo dobro ekipo, kar dokazuje že vso sezono. V drugem nizu so gostje do prednosti prišli tudi po zaslugi nekaterih naših slabih odločitev, ampak to na koncu niti ni pomembno.”

“Še enkrat bi pohvalil celotno ekipo za pravi pristop, ki so ga v najpomembnejši tekmi sezone pokazali. Ob takšnem pristopu je tudi trenerju veliko lažje,” je dejal trener domačih Jurij Žavbi.

Sportklub 1A. DOL, moški, polfinale, tretja tekma:

Sreda, 12. april:
Calcit Volley – Merkur Maribor 3:0 (11, 25, 21) /2:1/

// izid v zmagah