Slovenke uspešno začele novo ero

Odbojka 25. Maj. 202221:31 > 21:31
Delite:
Foto: CEV

Ženska slovenska odbojkarska reprezentanca je z gladko zmago (3:0) nad Luksemburgom uspešno odprla srebrno ligo. Uspeh v Mislinji je bil pričakovan.

Slovenke so v novo ero vstopile s priznanim selektorjem Marcom Bonitto, ki je povsem prevetril reprezentanco. Od izkušenih je ostala le še Saša Planinšec, medtem ko je Eva Pavlović Mori že po nekaj dneh zapustila priprave. Med kandidatkami za nastop ni bilo niti Darje Eržen, ki je še vedno poškodovana, Gambijka Fatoumatta Sillah pa še nima pravice nastopa za slovensko izbrano vrsto.

Po šestih pripravljalnih tekmah je bil čas še za prvo uradno srečanje pod vodstvom novega selektorja. S tekmicami so mučile le v prvem nizu, pred končnico so celo zaostajale z 18:21, toda nato prišle do preobrata in vodstva z 1:0 v nizih.

Zaključek prvega niza:

V nadaljevanju je šlo veliko lažje, sploh v drugem nizu je igrala le Slovenija, ki je niz dobila s kar 25:12.

Zaključek drugega niza:

Podobno sliko smo na Koroškem gledali tudi v tretjem in zadnjem nizu. Slovenke so tekmicam tokrat pustile le dve točki več kot v drugem nizu, po 25-i točki pa se je slavje domačih odbojkaric lahko začelo.

Zaključek tretjega niza in tekme: 

V močno pomlajeni slovenski vrsti je bila s 14 točkami najučinkovitejša Mija Šiftar, Nika Milošič je dosegla eno manj.

V soboto se bodo Slovenke v Mislinji pomerile še s Švedsko. Poleg omenjenih reprezentanc v ligi nastopata še Portugalska in Estonija.

Srebrna liga, ženske, 1. krog:

Sreda, 25. maj:

Slovenija – Luksemburg 3:0 (23, 12, 13)

Komentari

Vaš komentar