Estonke so se oddolžile Slovenkam

Odbojka 15. Jun 202219:20 > 16. Jun 2022 8:45 0 komentarjev
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Foto: CEV

Slovenske odbojkarice so izgubile še tretjo tekmo v letošnji srebrni ligi. Na gostovanju v Tartuju so bile od njih s 3:2 (25, 20, -25, -23, 10) boljše Estonke.

Estonke so se slovenskim odbojkaricam oddolžile za poraz izpred desetih dni. Tako kot v Mislinji je bilo za zmago tudi tokrat potrebno pet nizov.

Za Slovenke je bil to tretji poraz na peti tekmi lige, bi pa bilo lahko tudi drugače. Prva dva niza so bolje začele, imele prednost vse do končnice, v katerih pa niso bile dovolj zbrane. A zaostanek 0:2 jim ni vzel volje, dobile so naslednja dva izenačena niza, za razliko od tekme v Mislinji pa so bile v njem poražene.

“Žal se nam v petem nizu ni izšlo po naših pričakovanjih. Estonke so nas z dobrimi servisi prisilile v napake na našem sprejemu. nekaterih žog nismo izkoristile, grešile smo pri servisih in to je na koncu prevesilo zmago na njihovo stran. Zdi se mi, da bi lahko izkoristile priložnosti v prvem nizu, sploh glede na njihovo slabšo igro. A je, kar je. Sprijazniti se moramo s tem, kar je in iti naprej,” je dejala Eva Zatković.

Izjava Eve Zatković:

Izbranke Marca Bonitte, pri katerih je Mija Šiftar dosegla 23, od tega štiri z asi, Zatković 18 točk, s petimi bloki pa se je izkazala tudi Saša Planinšec bodo v naslednjem krogu v soboto v Mariboru pomerile s Portugalsko, ki je bila boljša v prvi medsebojni tekmi.

Srebrna liga, 7. krog:

Sreda, 15. junij:
Estonija – Slovenija 3:2 (25, 20, -25, -23, 10)
Portugalska – Švedska 2:3 (-13, 21, -24, 30, -19)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore