Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin na Maldivih do 17. mesta

Odbojka 17. Okt 202216:59 0 komentarjev
Foto: Volleyball World

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta na turnirju svetovne serije Challenge na Maldivih osvojili 17. mesto. Slavili sta Finki Taru Lahti in Niina Ahtiainen, pri moških sta bila najboljša bronasta z olimpijskih iger v Tokiu, Katarca Ahmed Tijan in Cherif Younousse.

Na Maldivih se je zaključil sedmi od dvanajstih turnirjev svetovne serije Challenge, druge najmočnejše ravni tekmovanja pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze. Edini slovenski predstavnici, Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, sta si z dobrimi nastopi v letošnji sezoni zagotovili neposredno uvrstitev v glavni del tekmovanja in jima tako ni bilo potrebno igrati v kvalifikacijah.

Naši dekleti sta morali na uvodni tekmi skupine A priznati premoč avstrijski navezi Klinger/Klinger, ki je bila boljša s 15:21 in 15:21, nato pa sta si Kotnikova in Lovšinova z zmago nad Kanadčankama McKay in Wuttunee, od katerih sta bili uspešnejši z 21:18 in 21:18, zagotovili uvrstitev v izločilne boje.

V obračunu, ki je odločal o preboju med najboljših 16 dvojic, sta se Slovenki srečali s Finakama Parkkinen in Sinisalo, ki sta po hudem boju slavili z 19:21 in 18:21 ter se v nadaljevanju turnirja prebili vse do polfinala, na koncu pa sta osvojili bronasto odličje. Kotnikova in Lovšinova sta se od Maldivov poslovili s 17. mestom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!