Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin bili na pragu senzacije, a …

Odbojka 17. Avg 202217:05 > 17:09
Delite:
Foto: CEV

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin bosta na evropskem prvenstvu v Münchnu morali v četrtek igrati dodatni dvoboj za uvrstitev v osmino finala. V dramatični tekmi drugega kroga skupine G sta ju premagali Nemki Chantal Laboureur in Sarah Schulz z 2:1 (-19, 21, 28) v nizih.

Slovenki sta že v uvodu opozorili, da bo šlo zares in da nameravata ne glede na favoriziran položaj Nemk zmagati. Tekmo sta odprli z vodstvom s 4:0, odločilne pa so bile tri točke po izidu 18:18 in prednosti si Kotnikova in Lovšinova nista več pustili vzeti. Lepo priložnost za zmago sta imeli slovenski reprezentantki nato v drugem nizu, ko sta povedli s 17:13, pri vodstvu z 20:18 pa sta si priigrali tudi dve zaključni žogi, ki pa sta ju slovenski odbojkarici žal zapravile.

V izjemno napetem odločilnem nizu si nobena od ekip ni igrala več kot točko prednosti, Nemki pa sta imeli pri 20:19 servis za zmago. A dvoboj se je vlekel vse do 30. točke, pri 21:20, 26:25 in 27:26 pa je imel žogo za skupno zmago tudi slovenski par.

Kljub porazu sta se Slovenki uvrstili v izločilne boje. V dodatnem boju se bosta pomerili za uvrstitev v osmino finale, kamor sta se kot zmagovalki skupine G že uvrstili domačinki Laboureur in Schulz.

Komentari

Vaš komentar