Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin navdušili v Franciji

Odbojka 30. Sep 202218:50 0 komentarjev
Foto: VolleyballWorld

Naši odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta nastopili na turnirju svetovne serije Elite v Parizu in se prebili v glavni del turnirja, med najboljših 16 dvojic na svetu. V boju za najvišja mesta sta Slovenki v močni konkurenci osvojili 13. mesto.

Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta s 13. mestom v konkurenci najboljših svetovnih dvojic dosegli enega največjih uspehov slovenske odbojke na mivki. Naši dekleti, ki v letošnji sezoni navdušujeta s svojimi predstavami in dosežki, sta po dobrih nastopih na evropskem prvenstvu v Nemčiji in po bronasti kolajni v prestižni seriji Queen of the Court na Nizozemskem zelo dobro igrali še v najmočnejšem tekmovanju v svetovni seriji Beach World Tour, Elite 16.

Kotnikova in Lovšinova sta kvalifikacije v Parizu, v katerih ima pravico do nastopa le omejeno število dvojic s svetovne lestvice, začeli s prepričljivo zmago z 2:0 (15, 17) nad Nizozemkama Piersmo in Van Drielovo, zatem pa sta bili na odločilni tekmi z 2:0 (18, 18) uspešnejši še od Ukrajink Davidove in Baieve ter si prvič v karieri zagotovili nastop na glavnem delu turnirja najmočnejše serije pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze.

Foto: VolleyballWorld

V boju za najvišja mesta sta morali Slovenki najprej priznati premoč Nemkama Ittlinger in Borger, ki sta slavili z 21:10 in 21:18, zatem pa sta klonili še proti sedmo uvrščenima na svetovni lestvici, Latvijkama Samoilovi in Graudini, ki sta bili boljši z 21:15 in 21:17. Svoj prvi nastop med svetovno elito sta Kotnikova in Lovšinova končali s porazom s 14:21 in 12:21 proti četrti dvojici v razvrstitvi mednarodne zveze, proti brazilski navezi Duda/Ana Patricia.

Končno 13. mesto je doslej najboljši dosežek za slovenski odbojkarici na mivki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!