Uradno: Rok Možič zapušča Merkur Maribor

Odbojka 6. Jun 202111:35 > 11:43
Foto: Bojan Javornik

"S težkim srcem odhajam iz Maribora. Ena možnost, ko smo se odločali kako naprej, je bila tudi, da ostanem doma. Vendar se mi zdi, da je sedaj prišel čas, da naredim v svoji karieri korak naprej," je na svojem Instagram profilu zapisal 19-letni biser slovenske odbojke Rok Možič.

Mariborčani so nase opozarjali in nagajali najboljšim še v pretekli sezoni, v tej pa so šli do konca in se senzacionalni razveselili državnega naslova. Prvi mož finalne serije je bil kdo drug kot ravno odlični mladi sprejemalec.

“V Mariboru sem z ekipo osvojil vse, kar sem v danem trenutku lahko. Osvojili smo vse mlajše kategorije, na koncu se je poklopilo tudi s članskim naslovom. Osvojil sem ga z mojo ekipo, prijatelji in družino. Vsem, ki so tukaj v Mariboru, sponzorjem, trenerjem, soigralcem, prijateljem in vsem ostalim bi se rad zahvalil, da sem bil lahko del te zgodbe. Del zgodbe, katero smo spisali skupaj in del zgodbe, o kateri še zdaj govori mesto Mariboru,” je v čustvenem zapisi nadaljeval Možič.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rok Možič (@rok_mozic9)

“Najlepša hvala vsem. Vsem tistim, ki me podpirate, navijate zame in mi stojite ob strani. Mislim, da se na lepši način ne bi mogel posloviti od kluba, v katerem sem zrasel. Zmeraj bom navijal za vas. Hvala, Maribor,” je še sklenil slovenski reprezentant, ki se trenutno s slovensko izbrano vrsto mudi v Riminiju. Slovenci so na prvih šestih tekmah štirikrat zmagali in dvakrat izgubili.

Možič bo najverjetneje kariero nadaljeval v močni italijanski ligi. Trenutno se največ govori o selitvi k Veroni, ki jo vodi legendarni bolgarski trener Radostin Stojčev.

Komentari

Vaš komentar