V prekrasni kulisi zmanjkala pika na i

Odbojka 30. Nov 202222:44
foto: CEV

ACH Volley je bil na tekmi tretjega kroga Lige prvakov zelo blizu druge zmage. Vodili so že z 2:1 v nizih, a se favorizirani Turki, ki so bili do zdaj še brez zmage, se niso dali in po preobratu in izjemni predstavi Wouterja ter Maata prišli do zmage s 3:2 in utišali polni Tivoli.

ACH Volley je obračun proti Ziraatu, ki je v prvem krogu presenetljivo klonil proti nemškemu Dürnu, začel zelo slabo. Gostje so raketirali s servisi, a ko so v tem elementu popustili, je ACH Volley hitro izenačil in celo povedel z 2:1 v nizih, na koncu pa vseeno ostali brez tako želene zmage.

“Zelo dobro smo se pripravili na tekmo. Igralci so se z izjemno prvega niza zelo dobro držali našega načrta. To je videlo tudi v bloku in obrambi, ki je bila naša najboljša v tej sezoni,” je svoje izbrance pohvalil trener ACH Volleyja Radovan Gačič.

“Žal nam je danes nasproti stala tako kvalitetna ekipa, ki je ni zmedla niti naša prednost. Ko se je zdelo, da imamo vse pod kontrolo, so se uspeli vrniti. Na koncu so odločale malenkosti. Ko si tako blizu, je vedno prisotno razočaranje. Če te nasprotnik premaga, kot nas je Perugia, nimaš kaj, lahko jim le čestitaš, zdaj pa smo bili res blizu. A potrebujemo take tekme, prepričan sem, da se bomo tudi iz tega nekaj naučili,” je skomignil Gačič.

Pohvalil Klemna Šena

Odlično tekmo je odigral mladi Klemen Šen, ki je odlično zamenjal Matej Köka. Na koncu se je zdelo, da mu je malce zmanjkalo moči, v napadu so manjkale njegove točke, a Gačič nad njim ni skrival navdušenja. “Poskušali smo z Matejem, a ni šlo. Klemen je prvi vrsti držal sprejem, odličen pa je bil tudi v napadu. Za to, kar je pokazal na tej tekmi, lahko rečem le kapo dol. Pokazal je, da lahko resno računamo na njega. Njegova naloga je, da tako tudi nadaljuje, da drži ta ritem, da ne ostane le pri eni dobri tekmi. Kakorkoli obrnemo, lahko rečemo, da je imel fantastičen dan.”

Wouter ter Maat je dosegel kar 30 minut. Foto: CEV

Jeziček na tehtnici je bi na koncu korektor Wouter ter Maat, ki se je ustavil pri 30 točkah, eno več je dosegel tudi najboljši posameznik tekme Nikola Gjorgiev. “Ter Maat je tako kvaliteten igralec, da lahko veš, kaj se bo zgodilo, pa bo vseeno dosegel točko. Na sredini tekme nam ga je uspelo zajeziti. Velikokrat tudi z blokom, ali vsaj dotikom v bloku. Na koncu so morda spremenili določene akcije, a kot sem rekel, gre za tako odlično ekipo, da izkoristi vsako priložnost in jo tudi je,” je predstavo nizozemskega odbojkarja komentiral trener ACH Volleyja.

ACH Volley: Mejal, Šket 18 (1 blok), Mašulović 6 (1 blok), Todorović 1 (1 blok), Bošnjak, Koncilja 3 (1 as), Šestan, Kovačič, Gjorgiev 31 (3 ase, 1 blok), Videčnik 10 (2 bloka), Kök 1, Šen 8 (1 as, 1 blok).

Ziraat Bank Ankara: Atanasov 13 (1 as), Ter Maat 30 (2 asa), Bülbül 9 (2 asa, 1 blok), Yücel 7 (2 bloka), Tokgoz, Eksi 4 (3 ase), Tuinstra 9 (1 as, 1 blok), Firincioglu, Tosun, Günes 9 (4 bloke), Sahin, Bayraktar, Gedik, Ytgin.

Še drugič poln Tivoli

Po tekmi proti Nemcem se je tudi proti Turkom napolnila dvorana Tivoli. Vzdušje bilo tako, ki ga v Sloveniji na klubski ravni že dolgo nismo videli. “Ljudje v klubu delajo fantastično delo z animacijo mlajših ljudi, potem pridejo tudi starši in rezultat tega je to, kar smo videli. Vsem nam je užitek igrati pred tako kuliso, upajmo, da bo tako tudi na naši zadnji tekmi,” je navijače pohvalil trener Gačič.

Foto: CEV

Potrebujejo še eno zmago

Naslednja tekma ACH Volleyja bo v sredo, 14. decembra v Nemčiji. Oranžni zmaji bodo gostovali pri Dürnu. “Osvojena točka proti Turkom bo morda na koncu celo odločala, dejstvo je, da potrebujemo še eno zmago. Iskali jo bomo na preostalih treh tekmah skupinskega dela.”

Komentari

Vaš komentar