Kanadčani nadigrali domačine, znani so vsi četrtfinalni pari

Hokej 15. Feb 202217:10 > 17:19 0 komentarjev
Foto: Xinhua/STA.

V Pekingu smo dobili vse zmagovalce repasaža in tako četrtfinalne pare hokejskega turnirja. Finski, Švedski, ZDA in Ruskemu olimpijskemu komiteju so se pridružili še Slovaki, Danci, Švicarji in nazadnje še Kanadčani, ki so visoko odpravili Kitajce.

Hokejski turnir ZOI, 6. dan 

Najprej sta se pomerili Slovaška in Nemčija, obe sta v predtekmovanju po enkrat zmagali in dvakrat izgubili. Kljub temu, da so bili Nemci celo blagi favoriti za zmago, so jih Slovaki deklasirali s hitrim drsanjem in učinkovitostjo.

Istočasno so na led zadrsali še hokejisti Danske in Latvija, obe sta se na turnir uvrstili kot kvalifikantki. Po izenačenih prvih dveh tretjinah je odločilni zadetek za zmago Dancev dosegel Markus Lauridsen.

Kanadski sprehod?

Dopoldne sta se pomerili Češka in Švica. V ponovitvi tekme drugega kroga skupine B, takrat so Čehi po kazenskih strelih slavili z 2:1, so bili Švicarji uspešnejši in se prebili v četrtfinale navkljub dejstvu, da so Čehi proti vratom usmerili kar 15 strelov več (33:18). Švica v četrtfinale napreduje z izidom 4:2, za nagrado jih v sredo čaka zasedba Finske.

Pričakovano najlažjo nalogo so imeli Kanadčani, ki so se še drugič v treh dneh pomerili s Kitajsko. Ob zaključku skupinskega dela so domačine ugnali s 5:0, tokrat z isto razliko, a drugim izidom. Boljši so bili s 7:2.

Četrtfinalni boji sledijo že v sredo, v veliki prednosti pa bodo z odigrano tekmo manj ekipe, ki so si mesto med osmimi zagotovile že po skupinskem delu.

Repasaž za četrtfinale

Torek, 15. februar:

Slovaška – Nemčija 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Danska – Latvija 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Češka – Švica 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Kanada – Kitajska 7:2 (2:1, 3:1, 2:0)

Pari četrtfinala (16. februar):

ZDA – Slovaška

Ruski olimpijski komite – Danska

Finska – Švica

Švedska – Kanada

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!