Shiffrin: Dekle, ki ji ni uspelo, je lahko tudi letelo

Alpsko smučanje 11. Feb 202216:23 > 18:16
Mikaela Shiffrin. Foto: Stanko Gruden/STA

Za Mikaelo Shiffrin letošnje olimpijske igre v Pekingu zaenkrat niso najbolj uspešne. Pravzaprav gre za nočno moro. V njenih paradnih disciplinah, slalomu in veleslalomu, je odstopila po vsega nekaj zavojih. Na petkovem superveleslalomu je končno prišla v cilj. Po nastopu je dejala, da se je zabavala in je našla olajšanje. Še vedno pa se bo lahko borila za odličja, predvsem v alpski kombinaciji. Danes pa je sporočila, da bo nastopila tudi na torkovem smuku.

Ameriška zvezdnica je bila tudi na udaru ameriških medijev. Kot je priznala tudi sama, je bila razočarana nad svojo predstavo, toda ob vseh slabih trenutkih se zaveda tudi dobrih.

“Morali bi biti prijazni do sebe in to je v redu, vendar menim, da je to neuspeh. Mislim, da veliko ljudi razmišlja enako, vendar je težko videti to besedo v naslovu članka. To so le ostre besede, vendar sem se končno sprijaznila s tem, da je to del tega, kar počnemo,” je dejala Shiffrinova.

“Mi smo le običajni ljudje”

Tako jo lahko vsaj deloma tolaži dejstvo, da je Aleksander Aamodt Kilde, njen trenutni fant, osvojil že dve olimpijski medalji (srebro v kombinaciji, bron v superveleslalomu). Norvežan je Američanki pred dnevi stopil v bran tudi na družbenih omrežjih.

“Vidim le vrhunsko športnico, ki počne to, kar počne vrhunska športnica! To je del igre in to se dogaja. Pritisk, ki ga vsi izvajamo na posameznike v športu, je ogromen, lahko jim pomagamo s podporo. Vse je odvisno od ravnovesja, mi pa smo le običajni ljudje,” je zapisal Kilde.

Po petkovem superveleslalomu, ki ga je Shiffrinova končala na 9. mestu, se je Američanka oglasila in napovedala, da bo nastopila tudi na smuku.

“Dekle, ki ji ni uspelo, je lahko tudi letelo. Čudovito je trenirati in tekmovati skupaj z vsemi temi pogumnimi in neverjetnimi ženskami, ki so v življenju premagale marsikaj, da so prišle sem. A biti tukaj je lahko tudi zelo boleče. V cilju je veliko razočaranja in zlomljenih src, vendar je prisotne tudi veliko podpore. In kar je najpomembneje, vsak dan se zgodi vsaj nekaj spektakularnih in navdihujočih nastopov, ki smo jim lahko vsi priča in jih občudujemo (Lara Gut, Mirjam Puchner in Michelle Gisin!),” je zapisala Shiffrinova.

Medijski pritiski

Ves ta pritisk, s katerim se sooča Američanka, vleče vzporednice na opozorila Simone Biles, ki je zaradi pritiska na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu celo izpustila del tekmovanj. Tako je na udaru predvsem ameriška televizija NBC, ki naj bi s svojim poročanjem tekmovalcem nalagala dodaten pritisk. Podobno se je odzvala tudi Naomi Osaka, ki je bojkotirala vse novinarske konference.

“Že za samo en dogodek se je zgodilo veliko. Kaj šele celoten vrtiljak olimpijskih iger. No, mislim, da je bolje, da se trdno držim tega vrtiljaka, saj nas čaka še veliko dela. Prvi smukaški trening se začne jutri! Pošiljam pozdrav tistim, ki čutijo to udarno bolečino poraza. Pustite, da vas premaga le za nekaj časa, potem pa spet vstanite in vrnite nekaj udarcev. Posebna zahvala moji mali ekipi v ekipi za neomajno podporo v času zmagoslavja in tudi v težkih trenutkih. Danes je bil dober dan, zato ga bom pustila, da to tudi ostane,” je zaključila Američanka.

Komentari

Vaš komentar