Nika Križnar snuje nove kolajne, Cene Prevc pohvalil Kitajce

Peking 2022 23. Feb. 202218:58 > 19:20
Delite:
Foto: Denis Sadiković

Sportklubova ekipa se je podala na sprejem slovenske nordijske odprave na olimpijske igre v Pekingu v organizaciji družbe Telemach. Pred mikrofon smo povabili nekatere dobitnike kolajn, v naslednjih dneh pa si boste lahko ogledali še nekaj pogovorov z akterji najlepše športne pravljice te minule zime.

Foto galerija z današnjega sprejema:

Dobitnica zlate kolajne z ekipne mešane tekme v smučarskih skokih in bronasta s posamične tekme deklet Nika Križnar je dejala, da namerava v profesionalnem športu ostati še kar lep čas.

“Vztrajala bom še kar nekaj časa. Sem mlada po srcu in duši, tako da imam pred seboj še kar nekaj tekmovalnih sezon, zakaj ne bi spet napadla velikega kristalnega globusa,” je samozavestna vedno nasmejana Nika.

Cene Prevc, ki se je iz Pekinga vrnil s srebrno kolajno z ekipne tekme, se bo spominjal predvsem kitajske obsedenosti z razkuževanjem in čistostjo.

“Kljub temu, da so bili vsi v skafandrih, pa na koncu vendarle vidiš, da so pod kožo vsi krvavi. To sem opazil, ko sta se dva delavca sredi noči na vozičkih za razvažanje tovora naokoli peljala, kot da se vozita s skirojem,” poudarja mlajši izmed bratov Prevc.

Njegov kolega iz reprezentance Timi Zajc je potrdil naše besede, da bi iz dveh skokov na ekipni tekmi zaradi vetra dejansko težko izvlekel kaj več: “V prvi seriji ekipne tekme mi je uspel celo najboljši skok na olimpijskih igrah.”

Na sprejemu so bili tudi člani strokovnega štaba nordijskih reprezentanc, nekateri tekači in edini predstavnik nordijskih kombinatorcev v Pekingu, Vid Vrhovnik.

Komentari

Vaš komentar