Peking nova pozitivna izkušnja za Jerneja Slivnika

Peking 2022 15. Mar 202212:48 0 komentarjev
Foto: Uroš Kokol

Slovenski parasmučar Jernej Slivnik se je po nastopu na paralimpijskih igrah v Pekingu vrnil v Slovenijo. Na igrah je nastopil kot edini Slovenec.

Jernej Slivnik je nastopil tako v slalomu kot tudi v veleslalomu v kategoriji sedečih smučarjev. Obe preizkušnji je dobil norvežan Jesper Pedersen, ki je bil v pekingu razred zase. Slivnik je veleslalom zaključil na 13. mestu, v slalomu pa je po dobrem izhodišču (po prvi vožnji je bil deveti) odstopil.

“S predstavo sem zadovoljen, ampak seveda se dogajajo tudi napake. Iz mojih nastopov se bom poizkusil čim več naučiti, potegniti ven dobre stvari in poizkusiti spet čez štiri leta,” je svoje misli po drugih paralimpijskih igrah v karieri zbral Slivnik.

Slivnik o svojih nastopih v Pekingu:

Slivnik je nastopil tudi na paralimpijskih igrah pred štirimi leti v Pjongčangu, tako da je še drugič moral odpotovati na daljni vzhod. “Najbolj sem pogrešal domače in domačo hrano, saj sem se že najedel tistega, kar smo dobili v olimpijski vasi. Izkušnja je bila vseeno lepa, a sem vesel, da sem doma,” pravi po skoraj dveh tednih na Kitajskem.

Slivnik o tem, kaj si bo najbolj zapomnil: “Otvoritev in obe tekmi, na katerih sem nastopil. A raznih lepih trenutkov je ogromno, težko izpostavim samo enega.”

Slivnik o bivanju na Kitajskem:

Naslednja olimpijska priložnost za slovenskega parasmučarja bo precej bližje Sloveniji. Leta 2026 bodo paralimpijske igre potekale v Milanu in Cortini v sosednji Italiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!