Urška Pribošič se ni prebila skozi kvalifikacijsko sito

Deskanje na snegu 5. Feb 20226:46 > 9:46 0 komentarjev
Urška Pribošič.

Slovenska deskarka Urška Pribošič je ostala brez nastopa med najboljših 12 deskark prostega sloga v snežnem parku. Osvojila je 24. mesto.

Enaintridesetletnica z Bleda je zbrala 32 točk. Zmagovalka kvalifikacij je bila Novozelandka Zoi Sadowski Synnott s 86,75 točke. Drugo mesto je zasedla Japonka Kokomo Murase, tretje Finka Enni Rukajarvi.

V Zhangijakouju Slovenka načrtuje še nastop v akrobatskih skokih.

“To so moje prve, zelo posebne olimpijske igre, zaenkrat je bilo kar stresno. Trenutno sem zelo vesela, da sem odvozila tole tekmo, sicer se ni izšla po načrtu. Proga je bila tehnično zelo zahtevna, veter nam tudi psihično ni kaj dosti pomagal. Čez nekaj dni imam naslednjo tekmo, tako da upam, da bo šlo bolje,” je sprva dejala 31-letnica.

“Pri prvi vožnji sem narobe ocenila hitrost in sem šla predaleč, zaradi česar nisem mogla pristati. Pri drugi vožnji pa sem se pri predzadnjem objektu prerotirala, tako da sem se morala vmes obrniti. Osredotočenosti za zadnji skok ni bilo več, padla sem in zdaj je, kar je,” je še opisala svoji vožnji.

Urška Pribošič je prvič nastopila na OI, na svetovnih prvenstvih pa je bila najboljša šesta v Kreischbergu leta 2015 v akrobatskih skokih in 18. v Park Cityju leta 2019 v snežnem parku. V svetovnem pokalu je bila najvišje na petem mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!