Aleš Pajovič ne odhaja nikamor

Rokomet 13. Mar 202318:14 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Slovenski rokometni strokovnjak Aleš Pajovič je predčasno podaljšal pogodbo z rokometno zvezo Avstrije in ostaja selektor tamkajšnje moške izbrane vrste vsaj do leta 2025, novico zveze povzema avstrijska tiskovna agencija Apa.

#related-news_0

Na zvezi je 44-letni Slovenec izpolnil vse cilje in ekipo konec tedna popeljal skozi kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji.

Že pred tem je Pajovič z Avstrijo beležil odlične izide. Reprezentanco je prevzel leta 2019 in jo na domačem EP 2020 popeljal do za Avstrijo odličnega osmega mesta.

“O podaljšanju ni odločal le uspeh na igrišču, ampak tudi številne spremljevalne okoliščine, posebej vse dodatne naloge, ki jih mora izvajati glavni trener, pa tudi njegova osebnost, športni cilji in odnos z igralci. Aleš Pajovič kot oseba trenutno izpolnjuje prav vsa ta pričakovanja,” je zapisal predsednik zveze Markus Platzer.

Pajovič kljub uspehu ni povsem zadovoljen z razvojem reprezentance, zato je napovedal dodaten angažma: “Močneje bom prisoten pri delu klubov, rokometnih akademij, razvoju mladih reprezentanc, sistemu razvoja in izobraževanju trenerjev. Naš skupni cilj je večja kakovost in izbor na vrhu piramide, s takim razvojem igralcev pa lahko naredimo naslednji korak.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!