Budućnost iz ekipe vrgla legendo, ki le zahteva svoj denar

Rokomet 8. Nov 202313:27 0 komentarjev
Milena Raičević
Milena Raičević Foto: Profimedia

Legendarna črnogorska rokometašica Milena Raičević ni več kapetanka Budućnosti. Črnogorski velikan jo je do konca sezone vrgel iz prve ekipe in priključil podružnični ekipi Rudarja, je sporočil črnogorski prvak.

“Odločitev upravnega odbora je posledica dejstva, da je kapetanka vložila tožbo proti klubu in zahteve terjatev na podlagi pogodbe sklenjene v času mandata nekdanje predsednice kluba Radmile Petrović, sezone 2020/21, ki jo je rokometašica izpustila zaradi nosečnosti,” je zapisano v izjavi javnost.

“V čakanju na odločitev sodišča, ki jo bo klub spoštoval, je bilo zavzeto stališče, da je nesprejemljivo, da igralka, ki toži klub, v nadaljevanju sezone nosi kapetanski trak. Zahtevke, ki so predmet sodnega postopka, ocenjujemo kot neutemeljene, saj Raičevićeva v omenjeni sezoni ni mogla v celoti izpolniti svojih pogodbenih obveznosti,” so še zapisali pri Budučnosti.

Odvetnik: Žal je naletela na nerazumevanje

“Zavedajoč se situacije, v kateri se je klub znašel v preteklih sezonah, in po tem, ko so bili vsi dolgovi do vseh igralk poplačani, je moja stranka pozvala klub, da reši vprašanje njenih pogodbenih obveznosti, ki obstajajo v skladu s pogodbo, ki jo je s klubom podpisala za obdobje od 2017 do 2021. Žal je naletela na nerazumevanje in ignorantski odnos. Ni ji preostalo drugega kot to, da poišče pravico po pravni poti,” se je na odločitev kluba odzval Črnogorkin odvetnik Miloš Vukčević in potrdil, da bo o tem, kdo ima prav in kdo ne, odločalo rokometno sodišče na Dunaju.

Milena Raičević
Foto: Profimedia

Z Budućnostjo osvojila 42 lovorik

Milena Raičević se je rodila leta 1990 v Podgorici. Pri Budućnosti je preživela skoraj celotno kariero, le eno sezono je igrala za turški Kastamonu (2021/22).

Z reprezentanco Črne gore je osvojila pet medalj na velikih tekmovanjih, med drugim zlato na evropskem prvenstvu leta 2012 in srebro na olimpijskih igrah v Londonu. Z Budućnostjo se je veselila kar 42 lovorik, dvakrat je z modrimi osvojila tudi ligo prvakinj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!