Celjani po obetavnem začetku brez možnosti na Poljskem

Foto: Jure Banfi

Celjska zasedba je na zadnji mednarodni tekmi v tem koledarskem letu doživela osmi poraz na največji klubski sceni. Po obetavnem začetku si je že po prvi polovici tekme pridelala zaostanek treh zadetkov, na koncu pa v Kielcah izgubila za osem golov (28:36). V Ligi prvakov sicer odmeva včerajšnja zmaga nemškega Magdeburga, za katerega igra slovenski rokometaš Marko Bezjak, ki je v Parizu ugnal PSG.

Zasedba iz mesta grofov je imela v prvih petnajstih minutah v oblasti Kielce. Na krilih razpoloženega Anteja Ivankovića, ki je v tem obdobju dosegel pet golov, je povedla z 10:6, nato pa se ji je povsem zaustavilo. Nekaj so temu botrovale postopne menjave slovitega trenerja Talanta Dušebajeva, ki je v igro začel pošiljati svoje prvokategornike, predvsem pa veliko večja zavzetost domačih rokometašev.

Ti so že v 16. minuti prepolovili zaostanek (9:11), šest minut kasneje izenačili (13:13), v 25. minuti pa prvič na tekmi povedli (15:14). Celjani v končnici prvega polčasa niso bili kos silovitemu naletu domačih rokometašev, tik pred odhodom na veliki odmor pa so že zaostajali za štiri gole (14:18).

Izbranci Alema Toskića so do 47. minute še nekako kljubovali gostiteljem, po zaostanku 24:28 pa so v končnici občutili rokometne mišice domačih rokometašev, ki so tudi v tej sezoni eni glavnih pretendentov za končno zmago v ligi prvakov.

Po današnji tekmi bo sledil malo manj kot dvomesečni premor zaradi svetovnega prvenstva na Švedskem in Poljskem. Celjsko ekipo nato čakata še gostovanji v Nantesu in Kielu ter domača dvoboja z Barcelono in Alborgom.

Liga prvakov, 10. krog

Skupina A

Torek, 14. december

PSG – Magdeburg 33:37 (19:15)
Marko Bezjak (Magdeburg) se ni vpisal med strelce.

GOG – Porto 34:33 (15:13)

Sreda, 15. december

Dinamo Bukarešta – Vezsprem 31:31

Gašper Marguč (Vezsprem) se ni vpisal med strelce.

20.45 Wisla Plock – Zagreb

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Skupina B

Torek, 14. december

Elverum – Pick Szeged 32:34 (14:19)
Dean Bombač je dosegel tri zadetke, Matej Gaber in Borut Mackovšek (vsi Pick) se nista vpisala med strelce.

Sreda, 15. december

Kielce – Celje Pivovarna Laško 36:28 (18:13)

20.45 Aalborg – Kiel

20.45 Nantes – Barcelona

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar