Pokal: Celjani so se izvlekli, Trebanjci ne (VIDEO)

Celje Pivovarna Laško
Foto: Jan Gregorc

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, novomeške Krke, ormoškega Jeruzalema in Kopra so se po današnjih četrtfinalnih tekmah uvrstili na zaključni turnir za slovenski pokal, ki bo v prvi polovici maja. Prireditelj zaključnega turnirja še ni znan, Rokometna zveza Slovenije ga bo izbrala na podlagi prijav do konca tega meseca.

#related-news_0

V četrtfinalnem pokalnem posladku so smetano pobrali rokometaši iz Celja, ki so po dveh petminutnih podaljških premagali branilce naslova iz Velenja s 33:31. Izbranci domačega trenerja Alema Toskića so bili v drugem polčasu v zahtevnem položaju, a so nadoknadili pet golov primanjkljaja (15:20, 16:21) ter izsilili podaljšek, nato pa na krilih vratarja Nebojše Bojića, ki je zbral deset obramb, ukanili najmočnejše domače tekmece. Pri trenutno vodilni ekipi v NLB je bil najbolj učinkovit Aleks Vlah, pri osmoljencih iz Velenja pa Timotej Grmšek. Oba sta dosegla po šest golov.

Zadnji trenutki tekme v dvorani Zlatorog:

Prleki izločili Trimo

Ormožani so v svojem Hardeku na kolena položili favorizirane Trebanjce z 31:30. Odločitev o zmagovalcu je padla v podaljšku, potem ko se je tekma v rednem delu končala s 27:27. Pri Prlekih je odločilne gole prispeval Nik Čirović, skupaj s Tilnom Kosijem sta dosegla po devet zadetkov. Pri Dolenjcih je bil najbolj učinkovit Filip Glavaš s sedmimi zadetki.

Foto: Aleš Fevžer

Novomeščani so z rutinsko predstavo opravili z Mariborčani in zmagali s 30:23. Pri Dolenjcih sta bila najbolj učinkovita Marko Majstorović in Uroš Knavs s sedmimi, pri Štajercih pa Izidor Budja s petimi zadetki.

Zadnjo polfinalno vstopnico so si priigrali Koprčani po zmagi nad tekmeci iz Kočevja s 33:23. Klej Sanabor in Bor Breznikar sta dosegla po pet golov za Koper, Jaka Đekić pa osem za Kočevje.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

*Jeruzalem Ormož – Trimo Trebnje 31:30 (27:27, 10:12) – podaljšek
*Krka – Maribor Branik 30:23 (16:11)
*Celje Pivovarna Laško – Gorenje Velenje 33:31 (28:28, 13:16) – podaljšek
Kočevje – *Koper 23:33 (12:16)

Ekipe, označene z zvezdico, so se uvrstile na zaključni turnir

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!