“Bum bum Pajo” melje naprej, Hrvati prekratki, Nemci še upajo

Reprezentance 18. Jan 202422:00 > 22:25 1 komentar
Foto: AP Photo/Martin Meissner/Guliverimage

Avstrijska rokometna reprezentanca nadaljuje uspešne nastope na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Danes je v 1. krogu drugega dela v skupini I premagala Madžarsko s 30:29. Na drugih dveh tekmah je Francija s 34:32 ugnala Hrvaško, Nemčija pa Islandijo s 26:24.

Avstrijci, ki imajo tri točke, so bili tesen boj z Madžari, novi točki izbrancem slovenskega stratega Aleša Pajoviča pa je z golom 20 sekund pred koncem prinesel Mykola Bilyk. Prav rokometaš Kiela je bil z osmimi goli tudi najboljši strelec Avstrije, po šestkrat pa sta zadela Lukas Hutecek in Robert Weber. Pri Madžarski ni bilo izrazitega strelca, po štirikrat so zadeli Mate Lekai, Miklos Rosta in Bence Banhidi.

Obračun Francije in Hrvaške je pripadel prvi, potem ko je bila ta večji del drugega polčasa v prednosti, ki pa ni znašala več kot štiri gole. A ta je bila vseeno dovolj visoka, da so Francozi vpisali še drugo zmago in so na vrhu skupine, točko pred Avstrijci. Za galske peteline je Dika Mem dosegel šest golov, Nikola Karabatić pa pet. Pri Hrvatih, ki so doživeli prvi poraz na prvenstvu, je bil s šestimi zadetki najbolj razpoložen Zvonimir Srna.

Nemčija je proti Islandiji prav tako bila izenačeno bitko, v kateri ne ena ne druga ekipa nista vodili za več kot dva zadetka. Na koncu so obračun dobili Nemci. Sigvaldi Björn Gudjonsson je 47 sekund pred koncem še znižal zaostanek na 24:25, toda vse dvome o zmagovalcu je štiri sekunde pred iztekom rednega dela razrešil Julian Köster. S šestimi goli je bil najboljši v nemški vrsti sicer najboljši Juri Knorr, v islandski pa jih je toliko dosegel Janus Dadi Smarason. Nemci so zdaj pri dveh točkah, Islandci so še brez.

V petek bodo na sporedu tekme 2. kroga v skupini II v Hamburgu, Slovenija se bo ob 15.30 merila s Portugalsko.

Evropsko prvenstvo, drugi del, 1. krog:

Skupina 1 (Köln)

Madžarska – Avstrija 29:30 (17:17)

Francija – Hrvaška 34:32 (18:18)

Nemčija – Islandija 26:24 (11:10)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje