Izbranci Vranješa začeli projekt Egipt 2021

Drugi športi 1. Jan 202118:48 > 19:18 0 komentarjev
RZS/Twitter
Izbrana vrsta Slovenije danes začenja kratke priprave v Zrečah. Foto: RZS/Twitter

Na prvi novoletni dan se je moška članska rokometna reprezentanca zbrala v Laškem, kjer se bo v naslednjih dneh pripravljala na kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko za evropsko prvenstvo leta 2022 ter nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu.

S pravim delom bo izbrana vrsta začela v soboto, 2. januarja. Prvi dan je njenim članom prinesel testiranje na koronavirus, vse do prejetih rezultatov pa skupnih aktivnosti ne bo. Vranješeve izbrance po nekajdnevnih pripravah v mehurčku v Laškem najprej čakata kvalifikacijski tekmi z Nizozemci za nastop na EP 2022. Prvi nizozemsko slovenski obračun bo na sporedu 6. januarja v Almereju, drugi štiri dni kasneje v Celju. Oba se bosta začela ob 20. uri.

Slovenija se bo v Egipt podala 12. januarja. V predmestju Aleksandrije se bo v okviru skupine H najprej pomerila z Južno Korejo (14.1.), Rusijo (16.) in Belorusijo (18.). V drugi del svetovnega prvenstva, na katerem bo prvič nastopilo 32 reprezentanc, se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance skupine. Tam se bodo srečale z najboljšo trojico iz skupine G (Švedska, Egipt, Češka in Čile).

Obširneje o pričakovanjih pred januarskimi preizkusi bodo člani reprezentance razkrili na novinarski konferenci, ki bo na sporedu to soboto ob 14. uri. V živo jo bo mogoče spremljati na Facebook strani Rokometne zveze Slovenije.

Blaž Janc, slovenski reprezentant:
“Vsem ljubiteljem rokometa najprej želim srečno , zdravo ter uspešno novo leto. Moja največja reprezentančna želja je, da vsi ostanemo zdravi ter da bo selektor lahko računal na vse igralce. Zavedamo se, da imamo dobro reprezentanco, odličen strokovni štab ter da med nami vlaga super vzdušje. S trdim delom bomo na januarskih preizkusih lahko dosegli dober rezultat.”

Blaž Blagotinšek, slovenski reprezentant:
“Šele pred dvema dnevoma sem prispel v Slovenijo, sedaj pa že začenjamo reprezentančno akcijo. Želim si, da dobimo kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko. Možnosti za to imamo velike. Nato si želim uresničiti še sanje na svetovnem prvenstvu. Imamo dobro ekipo in strokovni štab ter premoremo dobro vzdušje. Resnično upam na dober rezultat.”

Vir: RZS.si

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!