Celjani po derbiju še bližje naslovu (VIDEO)

Rokomet 1. Apr 202319:35 > 20:29
Foto: Jan Gregorc

V dvorani Zlatorog sta se na derbiju 20. kroga lige NLB pomerila Celje in Trebnje. Boljši so bili domačini, ki so tako naredili pomemben korak k osvojitvi novega naslova državnih prvakov.

Pred napolnjenimi tribunami dvorane Zlatorog (več kot 4000 gledalcev) so rokometaši Celja v 20. krogu rokometnega državnega prvenstva postavili stvari na svoje mesto. Po napetem prvem polčasu, ki se je končal s poravnanim rezultatom 16:16, so v drugem delu pritisnili na plin. Varovanci Alema Toskića so s trdno obrambo drugi polčas dobili s 14:11, tekmo pa s 30:27.

Ni minilo tudi brez vroče krvi. Slabih pet minut pred koncem se je zaiskrilo po grobem prekršku rokometaša Trima Staša Jovičića nad Galom Margučem. Naslednji dve minuti sta minili kar brez štirih rokometašev, ki so dobili dve minuti kazni.

“Pretep” v Zlatorogu:

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Gal Marguč in Aleks Vlah s po petimi goli, v trebanjski pa Filip Glavaš z devetimi in Staš Slatinek Jovičič s petimi zadetki.

Vrhunci tekme:

Alem Toskić, trener Celja, je po tekmi povedal: “V prvem polčasu nismo bili pravi, bilo je veliko lukenj v naši obrambi in se nismo držali dogovorov iz garderobe. V drugi polovici tekme smo se vrhunsko postavili na igrišču. Obramba je bila na najvišji ravni, naša zmaga je zaslužena.”

Trener gostov Uroš Zorman pa je takole strnil misli: “Čestitam gledalcem za tako lepo kuliso, še posebej pa našim privržencem za tako množičen prihod v Celje. V Zlatorogu je bil pravi praznik rokometa in ena najlepših tekem v zgodovini slovenske lige. Še vedno smo neizkušena ekipa, v svojih vrstah nimamo igralca, ki bi nas ‘potegnil’, tudi sodniški kriterij nam ni šel na roko. Bil je preoster, kar nam ni odgovarjalo, sploh v drugem polčasu. Celjani so bili danes boljši.”

Celjani so se tako maščevali Trimu za visok poraz na prvi letošnji medsebojni tekmi. Takrat so bili Trebanjci boljši s kar 31:20.

Po dvajsetih tekmah so Celjani zbrali 38 točk. Trebanjci imajo zdaj štiri manj, tretjeuvrščeni Velenjčani pa – ob tekmi manj – sedem točk zaostanka za pivovarji. Razpored prihajajočih tekem bolj leži Celju. Doma se bodo grofje pomerili z Ivančno Gorico, Mariborom in Krškim, v gosteh pa z Urbanscape Loko, Riko Ribnico in Slovenj Gradcem. Trebanjski Trimo bo gostil Slovenj Gradec, Jeruzalem Ormož in Koper, v gosteh pa se bo pomeril z novomeško Krko, velenjskim Gorenjem in ljubljanskim Slovanom.

Celjska zasedba je doslej 25-krat zmagala v državnem prvenstvu. Na drugem mestu je velenjska s štirimi končnimi zmagoslavji, po enkrat pa sta slavila Koper in Prule 67.

Liga NLB, 20. krog:

Petek, 31. marec:
Celje Pivovarna Laško – Trimo Trebnje 30:27 (16:16)

Maribor Branik – Urbanscape Loka 28:30 (12:18)

Jeruzalem Ormož – Koper 24:32 (10:20)

Sobota, 1. april:
Krka – Slovan 35:29 (19:14)

Slovenj Gradec – Dobova 25:24 (14:11)
Krško – Gorenje Velenje 25:32 (15:19)
Riko Ribnica – Ivančna Gorica 33:30 (15:14)

Lestvica: