Krimovke po tesni končnici ostale brez točk

Liga prvakov 12. Sep. 202116:20
Delite:
Trener Krimovk Uroš Bregar.

Rokometašice Krima Mercatorja so v prvem krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti švedskemu Sävehofu z 28:29 (13:11). Krimovke bodo tekmo drugega kroga igrale v soboto, 18. septembra, ko bodo gostile madžarski Györ.

Krimovke v tej sezoni ciljajo precej višje kot v minulih tekmovalnih obdobjih. Ljubljanska ekipa se je okrepila s številnimi odličnimi igralkami, ki pa se bodo morale najprej vklopiti v sistem trenerja Uroša Bregarja in vzpostaviti pravo kemijo.

Težave na novo sestavljene ekipe so se poznale predvsem v drugem polčasu, potem ko so prvega Krimovke dobile s 13:11. Začetek je bil udaren, saj so v 11. minuti Bregarjeve varovanke vodile s 4:0. Nato so tudi domačinke stopile na plin in hitro znižale na 3:4, kasneje pa izenačile na 6:6 po golu Trine Mortensen.

Po izenačenem nadaljevanju so Krimovke prek ene od številnih novink Andreje Lekić povedle z 12:9, rezultat polčasa pa je postavila Alison Pineau (13:11).

Po prvem polčasu je super kazalo, nato pa …

Drugi del se je za Ljubljančanke začel slabše, saj so hitro tekmicam dovolile, da so se približale in prek daleč najboljše predstavnice Švedinj Jamine Roberts tudi povedle s 17:16. V čvrstem obračunu so boljše minute slovenskih prvakinj botrovale novemu vodstvu z 20:19, ko je bila natančna Dragana Cvijić, Srbkinja pa je znova vzpostavila vodstvo gostij za dva gola (22:20).

Dvoboj preobratov se je nadaljeval, saj so z delnim izidom 4:0 domačinke prvič na tekmi povedle za dva gola po slabših minutah slovenskih predstavnic. Te so strnile vrste v zaključku in vnovič povedle s 27:26 po edinem zadetku Alje Varagić.

Zadnje tri minute so bile kaotične. Najprej izključitev Pineaujeve, sedemmetrovka za domačinke, nato pa še napačna menjava Ljubljančank, ki so morale nato igrati kar z dvema igralkama manj. Vseeno so imele Krimovke po obrambi Barbare Arenhart priložnost za vodstvo, a je Katarina Krpež-Šlezak zadela okvir vrat. Na drugi strani je Haggertyjeva povedla Švedinje v vodstvo, Lekićeva je v naslednjem napadu izenačila na 28:28.

Akcija za zmago švedskih rokometašic:

Kot se je kasneje izkazalo, je odločilni zadetek dosegla Nina Koppang 20 sekund pred koncem, saj so Krimovke v zadnjem napadu žogo zapravile.

Pri domačinkah je z 10 goli izstopala Robertsova, Koppangova jih je prispevala šest, pri Ljubljančankah pa je bila s sedmimi najbolj učinkovita Tjaša Stanko.

V skupini B je Györ v soboto ugnal norveški Kristiansand s 35:29, danes pa bo še dvoboj Kastamonuja in Odenseja. Obračun Metza in CSKA Moskve, kjer igra Ana Gros, je bil prestavljen.

Sävehof – Krim Mercator 29:28 (11:13)

Partille Arena, gledalcev 600, sodnici: Marta Sa in Vania Sau (obe Portugalska).

Sävehof: Börjesson, Kroon Andersson, Rahunen Sembe, Lundström 2, Mortensen 4, Liljeros Heikka, Roberts 10 (4), Koppang 6, Aström Nilsson, Johansson, Jensen 2, Blomst 2 (2), Andersson 1, Rosell, Wallen, Haggerty 2.

Krim: Risović, Arenhart, Jurič, Stanko 7 (1), Sercien Ugolin 3, Pineau 2, Žabjek, van Kreij, Posavec, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak 5, Cvijić 2, Lekić 5 (2), Svetik 2.

Sedemmetrovke: Sävehof 6 (6), Krim 4 (3).
Izključitve: Sävehof 12, Krim 12 minut.
Rdeči kartoni: /.

Komentari

Vaš komentar