Elizabeth Omoregie sporočila svoje nadaljnje korake

Reprezentance 22. Dec 202316:21 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska rokometna reprezentantka Elizabeth Omoregie je danes z javnostjo delila veselo božično novico. S svojim trenutnim klubom CSM Bukarešta je podaljšala pogodbo in tako pri romunskih prvakinjah ostaja vsaj še dve dodatni sezoni. V romunski prestolnici slovenska zunanja igralka nastopa že pet sezon.

Omoregie zaradi poškodbe in operacije kolena v tej sezoni klubu ni bila na voljo, žal je nismo videli niti v dresu slovenske izbrane vrste na SP ta mesec.

Svojo profesionalno športno pot je rokometašica bolgarskih in nigerijskih korenin pričela v Krimu kot 18-letni deklič, po štirih letih pa se je preselila v Romunijo. V Bukarešti je za klub v Evropi dosegla 127 zadetkov, podpis pogodbe pa je pospremila z besedami: “Želim se čim prej vrniti na parket in klubu pomagati do dvojne krone – zmage v ligi prvakinj in naslova državnih prvakinj.”

Potrebno je poudariti, da pri klubu iz Bukarešte hitijo s podpisi pogodb igralk, saj z novim letom v veljavo stopa novo fiskalno pravilo, ki bo tujim športnicam in športnikom omejevalo plačo na 6000 evrov mesečno. Tiste pogodbe, ki so podpisane pred novim letom, se držijo stare finančne ureditve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!