Neuradno: Slovenija ima novega rokometnega selektorja

Reprezentance 10. Feb 202211:31 > 11:37 2 komentarja

Rokometna zveza Slovenije naj bi se odločila za naslednika Ljubomirja Vranješa, ki je po bledih predstavah in hitrem slovesu z evropskega prvenstva odletel s mesta selektorja članske reprezentance. Na klop naj bi sedel Uroš Zorman, rekorder po številu nastopov v dresu s slovenskim državnim grbom, poroča Delo.

Selektorja je izbiral ožji odbor znotraj predsedstva Rokometne zveze Slovenije. Med njimi je tudi nekdanji reprezentant Beno Lapajne, ki je zaprosil za primerjalno analizo petih trenerjev. Kot kaže je odgovorne najbolj prepričal trener Trima iz Trebnjega Uroš Zorman. Še danes naj bi bilo njegovo imenovanje tudi uradno potrjeno.

Zorman je v vlogi glavnega trenerja debitiral leta 2020 in v svoji prvi sezoni Trebanjce popeljal do visokega 2. mesta v prvi slovenski rokometni ligi. Tudi letos gre Trimu pod njegovim vodstvom odlično, trenutno zaostajajo le za Celjani, na 12 tekmah pa so še brez poraza (10 zmag in 2 remija). V Trebnjem naj bi tudi nadaljeval delo in tako opravljal dvojno funkcijo, še piše Delo.

42-letni Ljubljančan bo tako postal 12. selektor v zgodovini slovenske reprezentance. Pred njim so na klopi sedeli še Tone Tiselj, Miro Požun, Slavko Ivezič (vsi trije po dvakrat), Leopold Jeras, Matjaž Tominec, Niko Markovič, Kasim Kamenica, Zvonimir Serdarušić, Boris Denič, Veselin Vujović in Ljubomir Vranješ.

Prvič na klopi marca

Naslednja reprezentančna akcija je na sporedu že marca. V prvem krogu dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Švedskem in Poljskem se bo Slovenija pomerila z Italijo. Tekmi bosta 16. in 19. marca. Če bodo naši rokometaši uspešni, se bodo aprila v drugem krogu pomerili še s Srbijo.

V slovenski reprezentanci je pustil neizbrisen pečat. Foto: SPS

Zorman sicer velja za enega najboljših igralcev v zgodovini slovenskega rokometa. Pričel je na Slovanu, nato pa zaigral še za Prule, Celje Pivovarno Laško, Ademar Leon, Ciudad Real in Kielce.

Kar štirikrat je osvojil elitno Ligo prvakov, z reprezentanco pa osvojil srebrno medaljo na domačem evropskem prvenstvu leta 2004. Igralsko pot je sklenil junija 2018. Za reprezentanco je odigral rekordnih 225 tekem in prispeval 523 zadetkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje