Prečrtal Slovenijo: Moji starši in brat živijo na Hrvaškem

Reprezentance 2. Dec 202212:28
Mario Šoštarič; Foto: Guliverimage

Zdaj že nekdanji slovenski rokometni reprezentant Mario Šoštarić je v pogovoru za športni dnevnik Ekipa potrdil, da se je odločil za zamenjavo reprezentance. Slovenski dres bo zamenjal za hrvaškega, kot sam pravi, je razlog za to osebne narave.

Do slovenske reprezentance ne gojim nobenih zamer. Slovenci so želeli, da še naprej nosim njihov dres, a po stiku z vodstvom hrvaške reprezentance in njegovo željo, da prestopim k njej, sem se odločil za Hrvate. Moji starši in brat živijo na Hrvaškem,” je dejal 30-letni Velenjčan, desno krilo madžarskega Szegeda.

Šoštarić je za Slovenijo zbral 36 nastopov in 69 zadetkov, ob Blažu Jancu in Gašperju Marguču je imel na svojem položaju vedno veliko konkurenco. Je pa vprašanje, ali bo lahko za Hrvate že zaigral na bližnjem svetovnem prvenstvu.

Po pravilih lahko za novo reprezentanco zaigra po treh letih od zadnjega nastopa za prejšnjo ekipo, kar pomeni, da bo imel pravico nastopa v kockastem dresu šele 25. januarja, prvenstvo na Poljskem in Švedskem pa se začne 11. januarja. Hrvati računajo, da bo Mednarodna rokometna zveza (IHF) ugodila njihovi prošnji in da bo lahko zaigral že prej.

Komentari

Vaš komentar