Ob 18:30 na SK 2: Kdo bo dobil koroško-saleški derbi?

Drugi športi 11. Feb 202111:12 0 komentarjev
Gorenje Velenje
Velenjčani lovijo 4. naslov v klubski zgodovini, prvega po letu 2013 (Foto: RK Gorenje Velenje).

Danes se bo z obračunom med Slovenj Gradcem in Gorenjem Velenjem začel 16. krog 1. SRL. Lokalni obračun z začetkom ob 18:30 spremljajte v živo na SK 2.

#related-news_0

Medtem ko bodo na SK 1 v ospredju še preostali obračuni osmine finala Pokala FA, bodo na SK 2 med obračunoma turškega in francoskega pokala v ospredju rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja iz Velenja, ki bodo s klasišnim koroško-saleškim derbijem odprli boje v 16. krogu 1. SRL.

Velenjčani so ob trebanjskem Trimu tudi letos glavni izzivalci Celjanov, tudi rokometaši iz Koroške pa igrajo zelo solidno in so v zgornjem delu lestvice. Nazadnje je četa Sebastjana Soviča pošteno namučila tudi pivovarje, ki so po izenačenem prvem polčasu na koncu slavili s 30:25.

Pred nami je drugi zahteven izziv v petih dneh. Po razpoloženih prvakih nas sedaj čaka še sosedski, koroško-šaleški derbi. Med ekipama ni neznank in obe sta vedno visoko motivirani za zmago. V Slovenj Gradcu smo željni skalpov velikih klubov, kar dobro vodena ekipa Velenjčanov, z realnimi možnostmi za naslov državnega prvaka, zagotovo je. Moramo pa biti realni, zbrani in prikazati rokomet, kakršnega znamo igrati. Motivacija bo velika in če bo naša igra stekla po željah, lahko pričakujemo enakovreden boj ter tradicionalno lepo rokometno predstavo,” se nadeja Sovič, medtem ko je igralec Gorenja Aleks Kavčič dodal: “Na tekmo proti Slovenj Gradcu se zavzeto pripravljamo. Cenimo tekmece in vemo, da nas čaka težka tekma. Poskušamo preučiti njihove šibke točke in izpiliti svojo strelsko formo.”