Ob izenačitvi osebnega rekorda: Želim na evropsko prvenstvo

Rokomet 30. Sep 202114:42 > 14:51 0 komentarjev

Ko smo v letošnji sezoni začeli s portreti igralcev kroga v slovenski rokometni ligi, si nismo mislili, da bomo že v tretjem krogu naleteli na zagato. Kako predstaviti rokometaša, ki smo ga predstavili že prejšnji teden? A ko nekdo z dvanajstimi zadetki odloči derbi minulega kroga, je seveda prav, da ga še enkrat povabimo na kratek klepet. V 3. krogu je (znova) blestel Tilen Kodrin.

Levo krilo RK Celje Pivovarna laško se je v petkovem rokometnem večeru na tekmi proti Kopru (27:19) ustavilo pri dvanajstih zadetkih. Čeprav ob pogledu na semafor morda sklepamo, da so imeli Celjani na parketu lahko delo, so se Primorci pivovarjem odlično upirali do 45. minute, ko je bil izid praktično poravnan (16:15).

“Zagotovo smo v zadnjih petnajstih minutah dali v višjo prestavo, čeprav težko rečem, da je to že tisti naš pravi “mlin”, v katerega smo sposobni zgrabiti nasprotnika. V rokometu je vedno tako, da ko loviš zaostanek, trošiš ogromno energije, ko pa pade še motivacija, potem se je zelo težko vrniti v tekmo,” nam razloge za padec nasprotnikov v zaključku tekme pojasni Tilen Kodrin, ki je na obračunu s Koprčani izenačil svoj strelski rekord v državnem prvenstvu.

Slovenska rokometna javnost je že pred sezono poudarjala, da bo letošnja sezona državnega prvenstva precej izenačena. Po treh krogih so na vrhu štiri stoodstotne ekipe Celje, Ribnica, Trebnje in nekoliko presenetljivo tudi Slovan. “Ne preseneča me, da je liga tako izenačena, letos bo precej presenečenj. Vsak lahko premaga vsakega. Tudi nam se lahko zgodi slab dan na zahtevnem gostovanju. Že v petek so bili Koprčani v igri do 45. minute in v zaključkih tekem se lahko zgodi marsikaj.”

Eden izmed ciljev sezone tudi nastop na evropskem prvenstvu

Velika motivacija za Tilna Kodrina je tudi državna reprezentanca. Leto 2021 je začel na svetovnem prvenstvu v Egiptu, kjer pa je bil skozi prvo polovico zelo “čudnega” turnirja v karanteni. Berlinske kvalifikacije za olimpijske igre je 27-letnik izpustil zaradi poškodbe, reprezentanci je tako v celoti pomagal le v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga v začetku prihodnjega leta gostita Madžarska in Slovaška.

“Do takrat je še kar nekaj časa, ampak seveda si želim biti zraven na turnirju. Odločitev je selektorjeva. Bi bil pa zame najlepši možen vstop v novo leto zagotovo nastop na evropskem prvenstvu.”

Bi lahko bile morda zaradi dejstva, da Celjani letos ne igrajo v Ligi prvakov, Kodrinove možnosti za nastop v reprezentančnem dresu nekoliko manjše? “Zagotovo je raven tekem v slovenskem državnem prvenstvu nekoliko nižja kot na reprezentančnih obračunih, ampak na meni je, da trdo delam in se dokazujem iz tekme v tekmo ter skušam s tem prepričati selektorja.”

Ljubomir Vranješ bo svoje varovance znova zbral čez dober mesec dni, 6. novembra čaka Slovenijo prijateljska tekma s Hrvaško. Natančna lokacija obračuna še ni znana, je pa že jasno, da bodo slovenski rokometaši gostovali pri naših južnih sosedih. Seznam potnikov na evropsko prvenstvo, ki bo med 13. in 30. januarjem na Madžarskem in Slovaškem, bo znan sredi decembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!