Pretres v hrvaškem rokometu: legendi ostali brez službe

Rokomet 2. Feb 202317:56
Foto: Guliverimage

Potem ko je lansko evropsko prvenstvo prineslo velike spremembe v slovenskem rokometu in se je na čelo reprezentance zavihtel Uroš Zorman, je letošnje svetovno prvenstvo pustilo še večje posledice v hrvaškem rokometu. Včeraj je brez službe ostal selektor Hrvoje Horvat, hrvaška zveza pa se je razšla tudi z Linom Červarjem in Ivanom Balićem.

Ko je govora o največjih uspehih hrvaškega rokometa, v te zgodbe vselej dodajamo imeni Lino Červar in Ivano Balić. S Červarjem kot trenerjem in z Balićem kot osrednjim nosilcem igre je namreč Hrvaška leta 2003 na Portugalskem postala svetovni prvak v tem športu, leto kasneje pa konkurenco pokorila še na olimpijskih igrah v Atenah, kar je vse do danes eden največjih športnih uspehov naše južne sosede.

Omenjeni dvojec je uspešno sodelovanje ohranil tudi v prihodnje in se podpisal še pod nekaj medalj z največjih tekmovanj. V minulem obdobju so se njune rokometne poti znova srečale, Lino Červar je bil namreč strokovni koordinator moških reprezentanc na Hrvaški rokometni zvezi, Ivano Balić pa pomočnik selektorja Hrvoja Horvata.

Tako Horvat kot Balić iščeta novo službo. Foto: Guliverimage

Ni šlo brez besednega spopada

Ko je Horvata po neuspehu na svetovnem prvenstvu, ki so ga Hrvati končali na 9. mestu oziroma mesto pred Slovenijo, zamenjal Gorana Perkovac, je z njim odšel tudi njegov strokovni štab, na čelu z Ivanom Balićem. Hrvaški mediji poročajo o tem, da je bila po sestanku upravnega odbora Hrvaške rokometne zveze ukinjena tudi funkcija strokovnega koordinatorja moških reprezentanc, ki jo je zasedal Červar.

“Zdaj je Zoran Gobac zadovoljen in vse je dobro,” je z enim stavkom zadevo pokomentiral legendarni Hrvat. Zoran Gobac je namreč podpredsednik moškega dela rokometne zveze, ki naj bi se na zadnji seji zveze tudi zapletel v vroč besedni spopad s hrvaško rokometno legendo.

Komentari

Vaš komentar