Na zadnjem testu pred domačim EP slavje Slovenk

Reprezentance 1. Okt 202219:51 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi v Ljubljani premagala Madžarsko z 21:19 (11:9). S tem so rokometašice uspešno opravile zadnji preizkus pred domačim evropskim prvenstvom, ki se začne 4. novembra.

Slovenske rokometašice so v treh dneh v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) odigrale še drugo medsebojno tekmo z Madžarkami. Po četrtkovem neodločenem izidu v Celju (22:22) so izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića danes v slovenski prestolnici na kolena položile vzhodne sosede.

Na današnji tekmi v dvorani Stožice sta bili v slovenski izbrani vrsti najbolj učinkoviti Tamara Mavsar z devetimi in Nina Zulić s štirimi goli, izkazala pa se je tudi vratarka Maja Vojnović, ki je zbrala 12 obramb. Elizabeth Omoregie je prispevala tri, Tjaša Stanko dva, Valentina Klemenčič, Nataša Ljepoja in Barbara Lazović pa po en gol.

Foto: Aleš Fevžer

“Pomembno je, da smo v tem tednu odigrali dve tekmi na izredno visoki ravni in s tem pokazali delček tistega, kar želimo prikazati na evropskem prvenstvu. V igri smo pokazali nov odločen korak naprej. Po Ani Gros, ki ni igrala zaradi poškodbe, smo v prvem polčasu ostali brez Nataše Ljepoja, ki je začutila manjšo bolečino v kolenu in je preventivno več nismo poslali v igro. Madžarska je tekmec po meri, ki v napadu igra izredno dobro. To je pokazala tudi na obeh tekmah. A mi smo jih na dveh obračunih omejili na 39 golov, kar je način, na katerega lahko napravimo dober rezultat na tekmovanju. Bo pa seveda ob tem potrebno izboljšali realizacijo v napadu,” je po zmagi zadovoljno dejal selektor Adžić.

Ob polčasu današnje tekme so v osrednjo slovensko dvorano prinesli uradno žogo evropskega prvenstva, ki bo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori.

Dober mesec pred začetkom zaključnega turnirja je danes potekala tudi akcija “Žoga tisočerih dotikov”. Okoli tisoč predstavnikov iz 27 slovenskih rokometnih klubov si je uradno žogo prvenstva podajalo med Celjem in Ljubljano.

Potovanje uradne žoge se je pričelo pred celjsko dvorano Zlatorog ob 7. uri, nato pa krenila na 80 km dolgo pot preko Žalca, Vranskega, Tuhinjske doline, Kamnika in Domžal do Ljubljane.

Foto: Aleš Fevžer

Današnja tekma je imela tudi humanitaren pridih. Na dan tekme med slovenskimi in madžarskimi rokometašicami se je začel mesec rožnati oktober – mesec boja proti raku dojk, najpogostejšem malignem obolenju žensk v razvitem svetu.

Za slovenske rokometašice sta bili tekmi proti Madžarkami zadnja preizkusa znanja pred evropskim prvenstvom, ki bo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Slovenke bodo sklepne priprave pričele 24. oktobra, v prvem delu evropskega prvenstva, ki ga bodo odigrale v Celju, pa se bodo pomerile z Dankami, Švedinjami in Srbkinjami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!