Olimpijske prvakinje premočne za Slovenke

Reprezentance 5. Dec 202119:30 > 22:12 1 komentar

Po fantastični predstavi proti Črni gori (28:18) je slovenska ženska rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Španiji izgubila proti Francozinjam. Slednje so bile boljše z 29:18. danes čaka še težji preizkus. Na drugi tekmi skupine A je Črna gora premagala Angolo z 10 goli razlike.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića po naravnost “popolni predstavi” na petkovi uvodni tekmi proti Črnogorkam danes niso bile kos imenitnim Francozinjam.

Dvakratne svetovne prvakinje z zaključnih turnirjev na Hrvaškem 2003 in v Nemčiji 2017 ter letošnje olimpijske prvakinje iz Tokia so bile v Granollersu za razred boljše od slovenskih rokometašic, ki jih v torek čaka še zadnja tekma v skupinskem delu proti afriškim prvakinjam iz Angole.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Alja Varagić s šestimi goli, Petra Kramar je dosegla štiri zadetke.

Torkova para zadnjega kroga sta Slovenija – Angola (18.00) in Francija – Črna gora (20.30). Slovenija se bo v primeru zmage ali neodločenega izida na torkovi tekmi uvrstila v glavni del tekmovanja, v primeru poraza pa bo – ob enakem številu točk med Slovenijo, Črno goro in Angolo – nato odločala razlika v golih na njihovih medsebojnih tekmah.

Po prvem delu tekmovanja se bodo v glavni del prebile tri najboljše reprezentance iz skupine A, ki se bodo nato križale s tremi najboljšimi iz skupine B, v kateri nastopajo Rusija, Srbija, Poljska in Kamerun, medtem ko bo četrtouvrščena turnir nadaljevala v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

Svetovno prvenstvo, skupina A, 2. krog

Slovenija – Francija 18:29 (8:13)

Črna gora – Angola 30:20 (11:9)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje