Slovenke udarno začele svetovno prvenstvo

Reprezentance 3. Dec 202122:17 > 23:50 1 komentar
Slovenke sedaj čakajo Francozinje.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi prvega kroga skupine A na svetovnem prvenstvu v Španiji v Granollersu premagala Črno goro z 28:18 (16:8).

Slovenske rokometašice so na najboljši možni način odprle svetovno prvenstvo v Španiji. S poletno predstavo so v Granollersu na kolena položile Črnogorke in naredile pomemben korak proti preboju v glavni del tekmovanja. V njega se bodo uvrstile tri prvouvrščene izbrane vrste iz skupinskega dela tekmovanja, četrtouvrščeno pa čaka nastop za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

Slovenske se bodo v skupinskem delu udarile še s Francozinjami (5. 12.) in Angolkami (7. 12.).

Slovenske rokometašice so uvodni obračun na letošnjem zaključnem turnirju v Španiji odigrale na najvišji možni ravni in v vseh elementih igre povsem zasenčile tekmice iz Črne gore. Najbolj blestečo predstavo so prikazale med 6. in 21. minuto, ko z granitno obrambo – neprestano so kombinirale postavitvi 6-0 in 5-1 – ter na krilih izjemno razpoložene vratarke Amre Pandžić, ki je v prvi polovici tekme dobesedno parala živce Črnogorkam in zbrala kar 11 obramb, sploh niso prejela zadetka.

Goli padali iz vseh položajev

Na drugi strani je slovenska predstava v napadu bila naravnost popolna. Goli so padali iz vseh položajev, napadalna igra ni slonela zgolj na prvi dami slovenskega rokometa Ani Gros, med strelke se je vpisalo kar osem igralk. Po izidu 4:4 v šesti minuti so izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića naredile delni izid 7:0 in v 20. minuti povedle z 11:4.

Visoko raven so zadržale vse do konca polčasa, ki so ga zaključile z velikansko prednostjo osmih golov (16:8).

Slovenske rokometašice v drugem polčasu niso popustile niti za ped, vseskozi so imele pod nadzorom Črnogorke in jim prizadejale prvi poraz na velikih tekmovanjih. Pred današnjim prvim obračunom na svetovnem prvenstvu so dvakrat izgubile na evropskih prvenstvih v Franciji 2018 in na Danskem 2020.

Pametna in preudarna igra

Adžićeve varovanke so imele tudi v zadnjem obdobju igre vse niti igre v svojih rokah. V 40. minuti je Nina Zulić svoje soigralke prvič povedla v vodstvo z desetimi goli (22:12). Štiri minute kasneje so že vodile s 25:14, najvišjo prednost na tekmi pa so si priigrale v 51. minuti, ko je Alja Varagić zadela za 27:15. Njihovega naleta ni zaustavila niti minuta odmora, vseskozi so igrale pametno in preudarno ter se zanesljivo veselile prvih točk na letošnjem mundialu.

V slovenski izbrani vrsti je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros s šestimi goli, Nina Zulić, Tjaša Stanko in Nina Gomilar Zickero so prispevale po štiri zadetke. Vratarka Amra Pandžić je zbrala 14 obramb.

Svetovno rokometno prvenstvo, 1. krog, skupina A

Petek, 3. december

Francija – Angola 30:20 (13:9)

Črna Gora – Slovenija 18:28 (8:16)

Mestna dvorana, gledalcev 1007, sodnika: Alvarez in Bustamante (oba Španija).

Črna gora: Nenezić, Babović, Radičević 7 (5), Pletikosić 1, Mugoša 1, Popović, Ujkić, Ašanin, Malović, Čorović, Premović 1, Brnović, Ramusović, Pavičević 1, Grbić 6, Vukčević.

Slovenija: Zec, Vojnović, Pandžić, Novak, Gros 6 (3), Omoregie 1, Žabjek, Stanko 4, Ljepoja 2, Zulić 4, Varagić 2, Svetik 2, Beganović 3, Mrmolja, Gomilar-Zickero 4.

Sedemmetrovke: Črna gora 6 (5), Slovenija 4 (4).
Izključitve: Črna gora 8, Slovenija 10 minut.
Rdeči karton: /.

 

Lestvica:

(function (el) { window.addEventListener(“message”, (event) => { if (event.origin.startsWith(“https://www.sofascore”)) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + “px”; } } }); })(document.getElementById(“sofa-standings-embed-3927-39260”));

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje