Slovenci padli na odločilnem testu, Zorman okrcal sodnike

Reprezentance 20. Jan 202318:52 1 komentar
Uroš Zorman
Foto: Profimedia

Slovenski rokometaši so na odločilni tekmi drugega dela svetovnega prvenstva na Poljskem in na Švedskem ostali praznih rok in brez možnosti za uvrstitev v četrtfinale. Španci so bili na koncu zanesljivo boljši od Slovenije z 31:26.

Po slabem začetku, ko so Španci pobegnili s 7:3, so Slovenci strnili vrste in tudi s pomočjo odličnega Urbana Lesjaka ujeli ritem in ob koncu prvega polčasa tudi povedli za zadetek. Na odmor sta odšli ekipi poravnani (15:15), v drugem pa je četi Uroša Zormana popustila koncentracija in odlični Španci so darilo sprejeli z odprtimi rokami.

Slovenci so imeli na začetku drugega polčasa priložnost, da Špancem pobegnejo za dva ali celo več zadetkov, nato pa so povsem odpovedali v igri z igralcem manj, ko so po dveh izgubljenih žogah prejeli dva zadetka v prazno mrežo.

“Na današnji tekmi smo dali vse od sebe in bili do 48. minute povsem enakovredni Špancem. V izenačenih tekmah vselej odločajo malenkosti. V prelomnih trenutkih tekme smo Špancem podarili dve žogi. Po dveh prejetih golih na naša prazna vrata nam je padla tudi disciplina v igri, tudi sodniški kriterij ni bil na mestu. Moji fantje so dali vse od sebe, glavo gor in gremo naprej,” je po porazu na odločilni tekmi dejal selektor Uroš Zorman.

Dolenec: O nekaterih ne smem govoriti

Sodnikov se je posredno dotaknil tudi Jure Dolenec: “Španci so bili danes boljši zaradi številnih dejavnikov. O nekaterih ne smem govoriti, nekateri pa so, da so Španci dosegli lepo število golov ob dvignjenih sodniških rokah za predolg napad, pa tudi iz drugega poskusa po odbiti žogi. Dobili smo preveč tovrstnih golov, v vseh drugih prvinah igre smo bili povsem enakovredni Špancem.”

Jure Dolenec Blaž Blagotinšek
Foto: Profimedia

Slovence v nedeljo (15.30) čaka zadnja tekma proti Črnogorcem. V primeru zmage in osvojitve tretjega mesta v skupini I bodo naredili velik korak proti uvrstitvi na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024.

“Po bolečem porazu moramo strniti naše vrste in se čim bolje pripraviti na zelo pomemben nedeljski obračun proti Črnogorcem,” pa je dodal še izkušeni Dean Bombač.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje