Slovenske rokometašice odčitale lekcijo Mehičankam

Reprezentance 22. Jun 202220:28 > 20:55 0 komentarjev
Foto: Zajem zaslona

Slovenska mladinska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi 1. kroga svetovnega prvenstva do 20 let v Celju premagala Mehiko s 37:18. Že po prvem polčasu je slovenska reprezentanca imela 15 zadetkov prednosti z izidom 23:8.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi skupine F najbolj učinkovita Erin Novak, ki je mrežo zatresla desetkrat. Poleg nje so se med strelke vpisale še Ivona Barukčić, Nena Černigoj, Valentina Tina Klemenčič, Anja Kolobarić, Azra Zulić, Ema Marija Marković, Ana Taeng On Čokelc, Nika Hilj, Tjaša Žener in Lana Artelj.

“Čestitke celotni ekipi! S soigralkami smo pokazale, da zmoremo. Zavedale smo se, kako igra Mehika. S soigralkami smo se dogovorile, da bomo vsako tekmo svetovnega prvenstva odigrale po najboljših močeh. Na rezultat se nismo ozirale, pomembna nam je bila le naša igra. S to zmago smo nekoliko popravile vtis z lanskoletnega evropskega prvenstva. Sedaj moramo le nadaljevati v tem ritmu,” je dejala prva strelka obračuna Erin Novak.

Slovenija bo naslednjo tekmo v skupini F igrala v petek, 24. junija, ko se bo pomerila z reprezentanco Čila. Tekma se bo pričela ob 18.30.

“Videlo se je, da nam na začetku ni bilo lahko, nato pa smo le strnili vrste v obrambi. Dekleta so bila nervozna, saj v zadnjih štirih letih niso zmagale tekme na največjih tekmovanjih. Skozi celoten teden smo se osredotočali le na Mehiko in si njeno igro ogledovali na video posnetkih. Naše rokometašice  si resnično zaslužijo vse čestitke za prikazano. Upoštevale so nasvete in dogovore. V drugem polčasu smo morda nekoliko popustili, a to je bila posledica visokega vodstva in s tem povezane osredotočenosti. Zelo mi je bilo všeč, da so se dekleta tudi po zajetnem vodstvu borila za vsako žogo. Kapo dol, resnično sem pozitivno presenečen. Menim je bila ta borbenost najlepše vabilo za vse navijače, ki jih tokrat ni bilo v dvorani Golovec, da na isto mesto pridejo konec tedna proti Čilu in Nemčiji,” je po tekmi dodal Sebastjan Oblak, selektor slovenske reprezentance.

Svetovno prvenstvo v rokometu do 20 let

Sreda, 22. junij:

Slovenija – Mehika 37:18 (23:8)

Lestvica

Skupina F:

Standings provided by SofaScore LiveScore