Uroš Zorman ponosen na svoje varovance (VIDEO)

Reprezentance 19. Jan 202419:11 1 komentar
Uroš Zorman
Foto: Profimedia

Slovenska rokometna reprezentanca si je s porazom praktično zaprla vrata do polfinala evropskega prvenstva. Varovanci Uroša Zormana so klonili proti Portugalski, slovenski selektor pa je kljub porazu zadovoljen z borbenostjo svojih varovancev.

Slovenija si je že z porazom proti Švedski nekoliko otežila pot do polfinala, toda upanje je še naprej obstajalo.

Tokrat je slovenski izbrani vrsti nasproti stala Portugalska, ki v drugi del tekmovanja ni prinesla nobene točke, toda zmaga proti Norveški in sedaj še Sloveniji, je povsem spremenila stanje v skupini 2.

Pred varovanci Uroša Zormana sta do konca drugega dela tekmovanja še dve tekmi, na katerih bodo iskali prvo zmago v drugem delu. V nedeljo bo na sporedu obračun proti Nizozemski, v torek pa proti Danski.

To je bil tretji slovenski poraz proti Portugalski na jubilejnem desetem medsebojnem obračunu. Nazadnje so bili rokometaši s Pirenejskega polotoka boljši pred 12 leti in pol v kvalifikacijah za EP 2012.

“V prvi vrsti bi rad čestital mojim igralcem za borbo. Na koncu so prikazali popolnoma drugačen obraz kot proti Švedski, z veliko več energije. Prikazali smo pravi obraz, dobro smo se borili, želeli smo si. Spet smo naredili določene napake v napadu. Škoda, imeli smo priložnost, ampak se ni izšlo,” je dejal slovenski selektor po srečanju s Portugalsko.

“Težko je kaj povedati. Mislim, da smo na koncu zasluženo izgubili. Bili smo blizu ves čas, čeprav smo slabo igrali predvsem v prvem polčasu, ko smo se slabo vračali v obrambo. To smo si želeli popraviti v drugem, ampak se nam ni izšlo. Na koncu zmaga Portugalcev s tremi goli razlike,” je dejal Aleks Vlah.

Tudi Kristjan Horžen je priznal, da so na obračunu s Portugalci računali na novi dve točki. “Vsi smo zelo razočarani, pričakovali smo dve točki. Pozna se ta sistem tekmovanja, veliko tekem. V obrambi se je poznalo, da je manjkal Blaž Blagotinšek. Na prejšnjih tekmah nas je krasila obramba, danes pa nismo bili na nivoju, tako da so na koncu zasluženo zmagali Portugalci.”

Portugalski selektor: Bili so fantastični

Paulo Pereira je priznal, da je Portugalska z zmago proti Sloveniji naredila še en pomemben korak na poti do uvrstitve na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre.

Paulo Pereira
Foto: Profimedia

“Smo bližje, vendar matematično še nismo napredovali, to je odvisno tudi od drugih rezultatov. Vendar moramo misliti nase, delali bomo, kot smo delali, pripravljali se bomo na še eno težko tekmo, na še višji ravni, na tisto, ki nas čaka s Švedsko, danes pa smo se pomerili z ekipo prve deseterice.”

“Naši igralci so bili znova fantastični, na poti smo našli rešitve, nekatere med njimi niso bile načrtovane, saj smo se spopadli s težavami, odziv pa je bil vedno fantastičen, saj so odprti za odkrivanje stvari. Izjemno trdo smo se borili, in ko se borimo, smo bližje zmagi, kar se je tudi zgodilo,” je še dodal portugalski selektor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje