Verjame, da ima ta reprezentanca v sebi boj za polfinale

Reprezentance 4. Jan 20249:04 0 komentarjev
FOTO: Jurij Kodrun

Pred slovensko rokometno reprezentanco so ključni dnevi. Danes četo Uroša Zormana čaka zadnji trening v domovini pred odhodom v Poreč, kjer se bodo jutri pomerili proti Črni gori, dan kasneje sledi še obračun s Hrvati. Preden odprava odide na pot, smo se pogovarjali s stalnim reprezentantom Borutom Mačkovškom.

Član Pick Szegeda je pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki ga ta mesec gosti Nemčija, dobro razpoložen.

“Vzdušje v ekipi je odlično, čisto vsi se med seboj dobro razumemo. Ni nikogar, ki bi bil problematičen,” je z nasmeškom pogovor načel ‘bombarder’ z Obale.

Tako kot selektor Uroš Zorman, je tudi Primorec mnenja, da je potrebno na EP z mislimi iti iz tekme v tekmo: “Nihče ne želi begati in si recimo analizo Norvežanov ogledovati že pred prvenstvom, ko pa je prva tekma proti Ferskim otokom. Nikogar ne smemo podcenjevati!”

V dresu s slovenskim grbom na prsih je zbral 130 tekem in 326 zadetkov.

Če bi moral udarni levi zunanji adut izbrane vrste kogar koli od mladih upov v ekipi izpostaviti, bi bilo to levo krilo trebanjskega Trima Staš Jovičić.

Dobra dva metra visok orjak si kot največji uspeh v dresu Slovenije šteje bronasto kolajno s svetovnega prvenstva v Franciji leta 2017. In kaj bi bil po mnenju Mačkovška uspeh na prihajajočem EP?

Mačkovšek z bronasto kolajno; FOTO: sportklub

“Če bi rekel, da pridemo iz skupine … mislim, da nam to itak vedno uspe, tako da to ne sme biti cilj, s katerim bi se zadovoljili. Sem mnenja, da imamo precej več kakovosti. Uspeh mora biti to, da bomo v položaju za preboj v polfinale. Torej, da ne bi bili že po prvem skupinskem delu odpisani.

Če so bili Hrvati kavboji, so Slovenci ‘martinčki’

Če se slovenska košarkarska reprezentanca med akcijami v svojih hotelskih sobah sprošča s kartanjem in kakšno pijačo, se pri rokometni izbrani vrsti kaj prida “žgečkljivega” ne dogaja.

“Pred leti smo igrali video igrice, potem smo tudi mi kartali, zdaj pa med prostim časom po navadi sedimo zunaj. Ko je aprila bolj toplo, ali pa med poletnimi pripravami, gremo ven, se sproščat na sonce in pijemo kavo,” nam je zaupal Primorec.

Foto: Guliverimages

Doslej je bil na reprezentančnih akcijah “cimer” z Nejcem Cehtetom in upa, da ju bo selektor tudi na prihajajočem EP spravil v isto hotelsko sobo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!