Zorman za najbližje sodelavce izbral nekdanje soigralce

Reprezentance 3. Mar 202211:51 > 13:15 0 komentarjev
Luka Žvižej, Uroš Zorman in Vid Kavtičnik. Foto: RZS

Novi selektor slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman je predstavil imena, ki mu bodo delala družbo v strokovnem štabu. Vlogo pomočnika bo opravljal Luka Žvižej, trener vratarjev bo Gorazd Škof, nad celotno izbrano vrsto pa bo kot športni direktor bdel Vid Kavtičnik.

Na novinarski konferenci v Ljubljani Uroš Zorman ni presenetil. Za glavnega pomočnika si je izbral nekdanjega reprezentančnega soigralca Luko Žvižeja. Ta je za izbrano vrsto Slovenije nastopal kar 16 let, kot levokrilni igralec pa je za člansko reprezentanco nastopil na 217 tekmah in dosegel kar 702 zadetka.

V enakem obdobju je za Slovenijo igral tudi vratar Gorazd Škof. Ta je zbral 188 članskih nastopov, zdaj pa bo prevzel vlogo trenerja vratarjev. Škof, ki je v državnem prvenstvu nastopal za vse najboljše klube, je kariero končal lani.

Pomembno vez med športnim in organizacijskim delom reprezentance pa bo predstavljal novi športni direktor Vid Kavtičnik, njegovo vlogo so pri Rokometni zvezi Slovenije predstavili že včeraj. 

Po SP brez Janca

Ob tem je novi selektor tudi prvič predstavil seznam vpoklicanih igralcev. V prvem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 bo računal na 22 igralcev. Največje presenečenje je, da na spisku ni desnega krila Blaža Janca, v reprezentanco pa se vrača srednji zunanji Dean Bombač. Na tem položaju je Zorman vpoklical kar pet igralcev, poleg Bombača še Miho Zarabca, Staša Skubeta, Domna Makuca in Aleksa Vlaha.

Slovenija se bo v prvem krogu pomerila z Italijo (13. in 16. marca), v primeru napredovanja bodo na poti do turnirja na Poljskem in Švedskem stali še Srbi (tekmi 13. in 16. aprila).

Seznam vpoklicanih igralcev

Vratarji: Jože Baznik, Klemen Ferlin, Miljan Vujović

Levo krilo: Darko Cingesar, Tilen Kodrin, Tadej Mazej

Desno krilo: Gašper Marguč, Domen Novak

Levi zunanji: Nik Henigman, Aleks Kavčič, Borut Mačkovšek

Desni zunanji: Jure Dolenec, Nejc Cehte, Matic Grošelj

Krožni napadalec: Blaž Blagotinšek, Matej Gaber, Miha Kavčič

Srednji zunanji: Dean Bombač, Domen Makuc, Staš Skube, Aleks Vlah, Miha Zarabec

Na širšem seznamu so še Urh Kastelic, Urban Lesjak, Dragan Gajić, Jan Jurečič, Tadej Kljun, Jaka Malus, Uroš Miličevič, Rok Ovniček, Darko Stojnič, Matic Suholežnik in Miha Žvižej.