Robustni krožni napadalec iz Madžarske v Nemčijo

Rokomet 13. Apr 202213:59 0 komentarjev
Blaž Blagotinšek bo znova steber slovenske obrambe.

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Blagotinšek na današnji tekmi s Srbijo zaradi poškodbe sicer ne bo igral, se bo pa poleti 2023 iz madžarskega Veszprema preselil k nemškemu prvoligašu Flensburgu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Blaž Blagotinšek bo v nemškem klubu zamenjal krožnega napadalca Simona Halda. Ta se vrača v domovino k danskemu prvoligašu Aalborg Handbold.

Blagotinšek je s Flensburgom podpisal triletno pogodbo. V klubu si od njega veliko obetajo predvsem v sodelovanju s kapetanom nemške izbrane vrste Johannesom Gollo in Švedom Antonom Lindskogom. Slovenskega igralca v Flensburgu označujejo za enega najboljših obrambnih igralcev v Evropi.

“Blaž je športni težkokategornik in vesel sem, da smo dobili igralca takšne kakovosti in formata. Nujno sem si po odhodu Halda želel rokometaša enake kakovosti in s svojo močjo in načinom igre se bo perfektno vklopil v naš sistem,” je za spletno stran kluba povedal trener Flensburga Maik Machulla.

“Zame je to naslednji pomemben korak v karieri. Flensburg spremljam že več let in prepričan sem, da v klubu delajo odlično. Prav veselim se že razburljivih in uspešnih časov s to ekipo,” pa v klubu povzemajo Blagotinška.