Pred Velenjčani najtežja tekma v sezoni

Evropa 4. Dec 202316:25 0 komentarjev
Gorenje Velenje
Foto: Jan Gregorc

Rokometaši velenjskega Gorenja bodo v torek igrali zadnjo tekmo v skupinskem delu evropske lige. V Rdeči dvorani bodo ob 18.45 gostili švedski Sävehof, ki je zmagal na vseh dosedanjih petih tekmah. Velenjska ekipa bo v primeru zmage osvojila drugo mesto, v primeru poraza pa bo odvisna od razpleta dvoboja Cuenca - Pfadi Winterthur.

V skupini C je na vrhu Sävehof z 10 točkami, Gorenje Velenje in Pfadi Winterthur jih imata po štiri, Cuenca pa dve točki. Velenjčani se bodo v primeru zmage nad tekmeci iz predmestja Göteborga uvrstili med najboljših šestnajst ekip, v drugi del tekmovanja pa bodo prenesli dve točki.

Varovanci Zorana Jovičića so se s Sävehofom v skupinskem delu evropske lige prvič pomerili v sezoni 2021/2022. Tedaj je švedska ekipa zmagala v Rdeči dvorani, velenjska pa je dve točki osvojila na povratni tekmi v Skandinaviji. V tej sezoni je bil na prvi medsebojni tekmi boljši Sävehof s 36:34.

“Čaka nas najtežja tekma v tej sezoni. Nasproti nam bo stal zelo kakovosten tekmec, hiter in uigran, ki je zasluženo na prvem mestu v naši skupini. Mi moramo odigrati eno naših najboljših tekem v sezoni. Verjamem, da bodo fantje v tekmo vstopili pripravljeni in dali najboljše, kar premorejo v tem trenutku,” je pred torkovim dvobojem v Šaleški dolini dejal trener Jovičić.

“Pred nami je izjemno pomembna tekma, saj odloča o napredovanju v drugi del tekmovanja. Dobro smo pripravljeni in motivirani, želimo si zmage. Vabim vse naše privržence, da se nam pridružijo v Rdeči dvorani,” je dodal krilni igralec Urban Pipp.

Evropska liga, skupina C:

Torek, 5. december:
18.45 Gorenje Velenje – Savehöf

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!