Ostra kritika trenerja slovenskih smučark

Alpsko smučanje 4. Dec 202313:42 2 komentarja
Ana Bucik
Ana Bucik je glavna slovenska kandidatka za visoko uvrstitev. Foto: Profimedia

Po slabšem kanadskem izkupičku severnoameriške turneje se je trener slovenske ženske ekipe za tehnični disciplini Grega Koštomaj brez dlake na jeziku obregnil ob tekmovalni pristop.

Po sedmem mestu Andreje Slokar v Killingtonu je Grega Koštomaj upal, da bo kamen, ki se je odvalil od srca, prinesel bolj sproščeno smučanje. Prav zaradi tega dober teden pozneje Severno Ameriko zapušča slabe volje.  ”Daleč od tega, da bi bili zadovoljni,” je zmajeval z glavo po nedeljski tekmi v Tremblantu, kjer je Ana Bucik s 27. mestom poskrbela za edine točke v tem koncu tedna.

Novogoričanka je tudi edina, ki je v tej zimi do točk prišla na več kot eni tekmi, pa čeprav je bilo na sporedu že sedem preizkušenj v tehničnih disciplinah. Njen izkupiček je nekoliko skromnejši tudi zaradi bolezni v ZDA in sobotnega padca v Kanadi, Koštomaja pa lahko skrbi tudi celotna slika.

”Preveč zadržanosti in preveč zavojev,” je dejal po nedeljski preizkušnji in nadaljeval: ”Pristop na tekmah mora biti bolj drzen. Smučarke morajo iskati hitrost in se ne le zapeljati po hribu. Odraz smučanja, ki ga kažejo, so rezultati. Ne vodijo niti v trideseterico. Po vrnitvi domov bom dekletom namenil krajši počitek, nato pa bomo vsi skupaj trdo zagrizli v trening.”

Sezona svetovnega pokala se bo sicer za tehnično usmerjene smučarke nadaljevala šele 21. decembra, in sicer s slalomom v Courchevelu. V prihodnjih dveh tednih pa naj bi na račun vendarle prišle specialistke za hitri disciplini. Že ta teden bo St. Moritz gostil smuk in dva superveleslaloma, en teden zatem pa se bodo Ilka Štuhec in tekmice v hitrostnem dvojčku pomerile še v Val d'Iseru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje